Fredagssvepet 17/19

Nu var det ett tag sedan jag välkomnade helgen med ett klassiskt svep. Kanske hög tid då. Försommaren är på besök i slutet av april, grilloset lär sprida sig över nejden när kvällen nalkas och den sista solen är aldrig så ljum som när den avnjutes från växthuset. Livsandarna återvänder så där på riktigt. Jag får i vanlig ordning en tår i ögat när jag spelar Nu grönskar det med en gosskör på repeat. Other Stories.

Så vackert uppdukat i det gröna! Möjligen mest estetik för tjusiga bilder, men så får det vara ibland också. Nog skulle man kunna tänka sig att slå sig ned vid det där bordet, bara man slapp att lasta in allt sedan när molnen drog in.

Ett annat favorithem för sommarinspiration är Estrid Ericsons Tolvekarne. Ann-Charlotte på Stiliga Hem har skrivit ett så fint inlägg om det. Rekommenderas varmt! Svenskt Tenn

I vardagsrummet på Tolvekarne hänger gardiner med Josef Franks Primavera. Mönstret har precis kommit ut som bricka. Högt upp på min önskelista att duka upp sommarfrukosten på.

Jodå, visst har jag i likhet med Inredningshjälpen, Trendenser och Johanna Bradford ägnat påskhelgen åt att begapa denna Malmövåning som saluförs av Bolaget i Malmö. Om man i likhet med mig tycker att Svenskt Tenn är något av det mest inspirerande som finns, får man sannerligen sitt lystmäte här. Jag fastnade även för denna bild med många originaldetaljer och sådant som kan få en att längta lägenhet lite igen – om än högst tillfälligt. Vackert.

Vacker bild från Bukowskis smyckesauktion i Helsingfors. Jag har ännu inte blivit någon vintagejägare när det gäller glitter. De ligger ofta bakom disk och på något sätt känns det mer besvärligt att erövra den genren. Dags att ta fram sommarsmyckena nu. Snäckorna dinglar snart igen runt halsen.

Snäckor spanar jag alltid efter i stort och i smått. Jag är så förtjust i formen och kan inte låta bli att hålla upp dem vid örat och lyssna på havet. Just den effekten uteblir nog vid Ferm Livings kruka dock.

Det är detsamma med rotting. Det finns så mycket fint redan brukat i denna genre. Om man vill ha nytt är denna korg från IKEA fin.

Jag är nyfiken på denna bok som ligger reserverad på biblioteket. Kanske får det bli ett köp senare. Så somrigt och fint omslag och systrarna brukar ha enkla och bra recept.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

signature

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *