Fredagssvepet 19/19

Ska vi måhända få kisa lite för solen i helgen? Nu är man bra sugen på lite värme och uteliv igen! Arket

Det nya numret av Antik & Auktion har en fin framsida med maffig sommar i vas till enkla tennljusstakar. Jag köpte mig en planta av prästkrage på lokal växtmarknad förra helgen. En av våra mest klassiska växter, men så fin att blanda in i buketter så här.

Svenskt Tenn har lanserat några av sina tapeter i nya färgställningar – här Stjärnmattan i blått. Suget efter fler mönstrade väggar sätter in helt klart.

Vallonmässing har jag skrivit om förut – småskaligt konsthantverk i mässing – och numera med ny fin hemsida som verkligen sätter fokus på arbetet bakom produkterna. Det tror jag är vägen att gå när fler och fler vill bort från masskonsumtionen och istället söker kvalitet.

Fint utdragbart utebord i massivt trä – Hattholmen – från IKEA.

Kalla kvällar har inneburit mindre växthusliv och mer serietittande. Under många år såg jag inte några kriminalserier, men Ett fall för Vera hade jag definitivt klarat. Alla säsongerna ligger uppe hos SVT Play och jag har precis avslutat den första. Rekommenderas varmt.

Serien om Chernobyl är möjligen inte i samma liga som puttrig television under våren, men den har fått så bra recensioner så jag måste se den. Johan Renck har regisserat och många namnkunniga skådespelare är med. Och nog kan man behöva lite att fundera på också bland lite mer lättsamt.

Nu är syrénerna på gång ute i trädgården. Jag är så glad att blommorna verkar ha klarat frost och snart slår ut. Jag säger favorit om mycket i det gröna – syréndoft är en. Makalöst vårrusigt att inhalera ett fång!

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.