Vintageutmaning: Finna kläder & accessoarer

Jag tror att det är lite som det var med hela vintage-spåret för mig en gång i tiden som jag skrivit om här. Jag hade svårt att finna min väg in i det bland alla retroälskande kaffekoppsdrickande klänningsbärare a`la bästa Elsa Billgren. Jag lyckades spränga vallen med inredning – nu är det dags att försöka sig på kläder och accessoarer också. Det har hänt mycket med vintage den senaste tiden. Det har på många sätt blivit mer normaliserat och en arena för så många fler. Jag tror på förebilder här även om vi nu möjligen excellerar lite mycket i att byta ut “dagens shopping” med nyinköp till “dagens loppistur”. Men i grunden är det bra att visa på värdeförskjutningar och att det inte är något konstigt att konsumera redan brukat!

Sagt och gjort. En sidenscarf och väska har jag redan visat vilka får sägas vara ett lite lättare steg in i denna värld. Nu har jag även gett mig på hängarna med kläder och hyllorna med skor. Det är som vanligt när man sakletar – det finns guldkorn – men man kan kanske inte räkna med att finna dem varje gång. Jag blev peppad direkt då jag fann ett par Tod´s i fint skick. Mjukt italienskt som att gå i en mockasin – barfota direkt utan minsta skav – underbart! När det gäller scarfs tittar jag på sömmarna och materialet. Den här är omärkt men i lenaste siden och med handrullade sömmar. Jag tänker ha den i håret i sommar. Väskan från Palmgrens har jag haft i min ägo i massor med år – inte från loppis – men jag tror att det är just så här man finner sin väg framåt. Att kombinera med klassiker man redan har, att vara trogen sin stil och att inse att det finns något för alla på andrahandsmarknaden.

2 comments

  1. Kan du inte visa vad man ska titta på när man letar sjalar second hand i ett inlägg? Alla pratar om sömmarna men jag har inte fattat hur jag ska se skillnad.

    1. Det kan jag visst göra! De vackra sömmarna på silke är rullade och handsydda, istället för många andra maskinsydda. Inget fel med det heller – det finns så mycket vackra scarfs med eller utan sömmarna!

Leave a Reply

Your email address will not be published.