The Summer Edit II/19

Vi går mot midsommar med blixtrande himmel här hos mig. Vi har varit och handlat det sista. Letar ni fortfarande efter den bästa sommartårtan? Här är den. Nu skall inte jag göra dessert i morgon, men annars hade det nog blivit denna. Jag väntar tills min födelsedag istället. Recept finns här – sommarens smaker i en tårta av Mia Öhrn.

Vi pratade om solfjädrar häromdagen. Höjden av somrig dekadens att sitta och vifta med en sådan i värmen. Other Stories/Fern Fans.

Min midsommarklänning är inköpt second hand i år. Jag fann en sådan här full med små prästkragar – blir väl alldeles utmärkt det. Fina klänningar/H&M

Annars är detta min eviga spaning – Georg Jensens Daisy. Jag har kommit igång ordentligt med att använda broscher – så fint på kavajuppslag.

Sommarens måste-se verkar väl vara Babylon Berlin som börjar sändas på SVT i kväll. Alla avsnitt ligger redan ute på Play. Dekadens och korruption i Weimarrepubliken med lyx och flärd i samklang med stora sociala skillnader. Det sägs vara den mest påkostade europeiska serien någonsin och recensionerna är mycket goda. Jag skall definitivt titta.

Millesgården är en favorit bland museer. I sommar har de en stor utställning med Lena Andersson, bekant för alla sina klassiska barnboksfigurer.

Pionsäsongen känns kortare än någonsin i år när det går så fort, så fort. Jag hoppas att det finns kvar rosa fluff till morgondagen efter dagens skyfall. Vissa blommor vill man kapsla in och njuta av lite längre, men kanske är det förgängligheten när kronbladen faller som gör att man njuter extra av dem?

Med detta önskar jag er en fin midsommarhelg!

signature

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *