Med hem från Skåne

Vi fick en fin vecka i Skåne. Ni kanske har följt mig på Instagram på @living byw ? Där har jag lagt upp en del utflyktstips som jag tyckte extra mycket om. Jag kommer säkert tillbaka till en del upplevelser – någon önskade sig en Skåneguide – vi får se vad det blir. För nu kikar jag ned i kassarna jag hade med mig hem i bilen och tipsar därmed om en del ställen som vi var på i år.

Förra året köpte jag mig ett par sockar på Skillinge Diversehandel som salufördes med texten “den ljuvligaste strumpan av dem alla”. Som jag har använt dem! Jag fryser i princip alltid och de här är perfekta i alla väder skulle jag säga. Nu stannade vi till på ett kort stopp på Österlenturen. Jag köpte ett par till att byta med. Under samma Österlentur var vi på Blå Spaden i Löderup där jag blev med stråhatt och pelargon. Svårt att inte tycka om växthuset där med den vackra skuggväven plus glassbaren Frusen Glädje. Och så fikade vi på Drömbageriet utanför Gärsnäs! Bakverken för länge sedan uppätna – en av mina topp fem-fikor all time – men en kola har jag kvar att njuta av vid tillfälle. En Lund-tur förstås med lunch på Malmstens Fisk i Saluhallen och inköp av te på klassiska Tehuset Java. Samma dag var vi på Luktärtsfestival i Rugerup. Så roligt att se Cecilia Wingårds odlingar. Här hemma har jag min egen show varje dag – nya fröer av favoriten Jilly som blommar för fullt. Inspiration deluxe med Frank in the house Falsterbo Konsthall. Jag köpte med mig utställningsboken – så fin med ett förord om mönster och Josef Frank av Ingela Lind som är något av det bästa jag läst på länge. Jag köpte också en affisch som redan kommit upp i matrummet och som fick mig att slå på inredningsnerven mitt i sommaren. Jag återkommer dit snart.

Vildpelargon från Blå Spaden som sagt. De har en hel del roliga sorter där – lite mer ovanliga som lockar med bladform och doft. Så kunde jag inte låta bli att köpa med mig ett litet fikon som härstammar från de stora på Åbergs Trädgård utanför Ystad. En sådan inspirerande pärla till handelsträdgård! Lätt med på toppen av Skåne-besöksmål. Jag är svag för att köpa med mig just växter för att få med lite av känslan till det egna gröna.

I den andan köpte vi även med oss potatis från en vagn som stod vid vägen. Så god – tror sorten heter Solist – och på så vis även lite smak med hemåt. Loppisar då? Vi var inte på så många. Det blev mer prioritering av annat. Jag är utflyktsgeneral och det gäller att kombinera dagar så att det passar alla gällande ork och intresse. Även i år reste vi med min vän och hund, men utan dotter. Vi delade upp oss ibland och gjorde olika saker, men även mycket tillsammans. Toleransen för små skyltar som säger “loppis” är förhållandevis låg, så för familjefriden så. Jag och min vän var på Gröna Ladan i Löderup och Erikshjälpen i Lund. Ett litet udda grönt Bistrofat från franska Pillivuyt som syns på första bilden köpte jag. Får satsa på sommarfynden här på hemmaplan istället.

Hoppas att ni har haft en riktigt fin sommarvecka!

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.