Fredagssvepet 37/19

Fredagen är här med ilskna vindar och kvällsljus som sakta krymper mer och mer. Känslan att börja boa in sig på allvar är överhängande. Jag börjar med att krypa in i omslaget på nya Antik & Auktion. Höstmysigt metalliskt och ett riktigt bra nummer.

Det finns bland annat en stor artikel om Tweed och ikonen Harris Tweed. Det blir ett loppismål för säsongen att finna en fin tweedkavaj – bingo om den har Harris-märkning också. Jag provade några av andra märken i veckan när en av våra stora välgörenhetsbutiker här hängde ut sitt höst- och vintersortiment, men de var lite stora och skurna lite fel för mig. Men skam den som ger sig. Tweed är höstmys om något!

Höstboots har jag dock hittat, liksom en del tröjor och den här fina sidenscarfen med handrullade kanter. Med paisleymönstret och den buteljgröna kanten blir det lite 70-talsflirt tillsammans med manchester och furu. Jag tänker mig inte fullt så mycket svensk gillestuga, utan mer elegans a´la Jackie Onassis som jag skrev på Instagram i går.

Terese fick mig att scrolla ljus efter att hon tipsat om Liljeholmens säsongsfärg och jag hamnade bland de honungsgula. Ljus ingår alltid på loppisradaren. Hur var det nu med färgade jämfört med vanliga vita ur miljösynpunkt? Vad färgas de med? Jag har sökt lite efter svar, men inte funnit något.

Melissa Horn levererar höstens soundtrack.

Unbelievable har premiär på Netflix i dag och står på min lista över serier att se. Kvinnliga kriminalare, våldtäkter och ett tydligt nytt sätt och agenda att skildra offren ur ett annat perspektiv. Inte det lättsammaste man kan se förmodligen, men jag tror att den kan ha något värdefullt och viktigt.

Bletchley Circle San Francisco är förmodligen mer lättsmält, men man behöver kombinationen tycker jag. Kodknäckarna tar sig över Atlanten och jag gillade när de var på brittisk mark. Även den finns på Netflix.

Nästa vecka premiärvisas Liselotte Watkins kollektion för Svenskt Tenn. Om man är nyfiken på detta? Svar ja. Svenskt Tenn genom Architecturaldigest.

Dahliafrossan fortsätter. Nu gäller det att njuta med fullt påslag tills det blir oro för frostiga nätter.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

9 comments

  1. Hittade en röd kort jacka med ståkrage med märkningen för några år sedan på Myrorna, ser ut att vara sydd till mig, stl 38. Tidlöst snyggt!

  2. Efter en jobbvecka värre än vanligt, andra svängen vattkoppor, varning för magsjuka på förskolan, en egen begynnande förkylning o med tårar brännande bakom ögonlocken är det ett själsligt balsam att se o läsa din lista. Lite Bletchley Circle kanske o unna sig en titt i Antik o Auktion i helgen? Tack Weronica!

  3. Hej Weronica!
    Är så nyfiken på din bakgrund och huruvida du livnär dig på bloggen eller om detta är något du gör vid sidan om? Jobbar du isf med något relaterat? Och vad har du för tips för den som känner att man vill få utlopp för sin kreativa sida som man inte har till yrket? Hur hittar man sin väg? Just nu känns det ju inte som etern får plats med en bloggande eller instagrammande inrednings/designnörd till. 🙂 Varmt tack på förhand!

    1. Hej Helena! Jag har en bakgrund inom akademin – arbetade med en doktorsavhandling, men fick barn istället för att bli filosofie doktor. Jag var sedan hemma med barnen under ett antal år, för att sedan börja frilansa. Nu söker jag nya vägar framåt – mycket inne på vintagespåret och har lite planer där som jag vill prova på. Jag vill säga att det alltid finns en plats om man brinner för sitt ämne och vill berätta genom ord och bild! I dag är många på Instagram – det är ett enkelt sätt att skaffa ett konto där, börja publicera och försöka skapa kontaktytor mot andra likasinnade. Bloggvärlden är lite svårare i dag kan jag tycka, men om du har passionen – så kör!

      1. Varmt tack Weronica. Du är en stor inspirationskälla i det att du känns genuin, ej “paketerad” (som så många i SoMe idag) och därmed trovärdig. Det går inte att ta miste på din passion. Är så imponerad av dina bilder som alltid är så vackra och har en röd tråd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.