7 a week: Höstvindar

Helgen kom med skoningslösa stormvindar som i vanlig ordning knäckte några av de stoltaste dahliorna. Men än finns det blommor kvar och än värmer septembersolen oss. Jag börjar veckan med Estrid Ericsons födelsedag som Svenskt Tenn uppmärksammar med fint porträtt här. Jag älskar den här bilden och har den som vykort på min inspirationstavla här hemma. Bara vackra ting helt enkelt. Lennart Nilsson/Svenskt Tenn

Jag har talat mig varm om broschen i ett antal år och nu börjar den synas mer och mer. Jag har använt min Tång-brosch mycket i sommar och nu skall jag sätta över den på några för mig nya loppisköpta stickade tröjor. Broschen varierar på ett enkelt sätt och smyckar fint. Perfekt att spana efter vintage också. Bukowskis

Ett annat klassiskt span är Hundtandsmönstret. Det går aldrig ur tiden och jag är mycket förtjust i det. Den här kavajen kommer från H&M som precis släppt en Conscious-kollektion men även här finns mycket second hand.

Pärontider och ett helt fantastiskt fat av Birger Kaipiainen för Arabia som såldes på Bukowskis i våras. Glasyren, kombinationen av frukt och bär och färgerna. Underbart!

Fotoutmaningen på Bara vackra ting och temat Nordisk fick mig att plocka fram min Savoy-vas av Alvar Aalto. En modern klassiker som designades redan 1936, men som mest varit skåpsvärmare hemma hos mig ett tag. Fint att återupptäcka saker som man använde mycket under en period, men som sedan inte fått glänsa på ett tag. Det var en liten utmaning att få till min yviga trädgårdsbukettstil i den, men det här blev helgens ögongodis. Solrosen Double Sunking är årets stora favorit. De första som kom var helt enorma – blir vintermat till fåglarna – men nu kommer mindre som går att ta in i buketter. Det blir helt klart en ny sådd i vår.

Sofia Wood fick mig att upptäcka svartkål för ett antal år sedan. Nu presenterar hon en ny rätt till sin matklubb. Det bara vattnas i munnen av detta! Måste definitivt laga!

Den här kakan av Annelie har stått på mental agenda ett tag nu, men jag har inte kommit till skott. Jag får ta den till helgen också.

Med hopp om en fin start på veckan!

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.