7 a week: Den första frosten

I helgen blev det tid för den första frosten. Det är så skirande vackert med iskristaller på blommorna, men samtidigt så brutalt då det är slutet. En lång kall trädgårdshelg med andra ord med uppgrävning av alla dahliaknölar och rensning av sommarblommor. Det återstår en hel del arbete med att vinterrusta växthuset, men annars har den gröna vilan inträtt.

Stiliga Hem har ett så fint inlägg med anledning av Uppsala Auktionskammares specialauktion med kvinnliga konstnärer. Jag var tvungen att klicka mig in och titta på allt vackert.

Nedsparat från Instagram och @theapartment. Quiltat – ja tack. Mina falkögon spanar – förmodligen inte efter antik franskt – men man vet aldrig vad som kan finnas secondhand. Blått och gult? Jodå. Jag har mycket i färgskalan i matrummet för tillfället och stämningen växer på mig.

Fin stämning och kombinationer i pressbild från Joakim Walles och antikhandlaren Mikael Madestrand nya butik i Stockholm. Statyer och byster fortsätter att utöva sin lockelse. Genom Asplund Klingstedts Interiör.

Jodå, porslinstallrikarna har puttrat länge nu som väggdekorationer. Och det var inte för inte min vän köpte en keramiktavla på loppis i förra veckan. Det är en genre där många uttryck känns mycket daterade sedan de var aktuella förra gången, men det finns motiv som lockar uppenbarligen. Danska Ferm Living kommer nu med en serie keramiktallrikar med motiv av kvinnor. De är handmålade, vilket bidrar till känslan av det unika. Fina tycker jag och fortsätter hålla ögonen öppna secondhand för den lite undanskuffade genren keramiktavlor. Pressbild: Ferm Living Även Frida på Trendenser skrev om dessa tallrikar i går.

Nästa sak att spana efter vintage – åttiotalssiluetten. Det är något i denna tröja från Other Stories som retar retronerven på precis rätt sätt. Stilen med nedhasade skuldror och puffärmar borde vara mycket möjlig att finna vintage på galgarna.

Höstmurrigt från Artilleriet Kitchen. Visst vill man boa in sig lite extra nu när kylan är här på allvar?

Väl mött nya veckan!

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.