Fredagssvepet 43/19

Det är ingen större överraskning att jag inleder detta fredagssvep med att fira Svenskt Tenn 95 år. Här talar vi om en sannerligen livskraftig jubilar och en aldrig sinande källa för inspiration för min del.

För att fira har man tagit fram produkter från 1924 – bland annat denna fantastiska tennvas av Estrid Ericson. Formen av en pumpa är klassisk och har inspirerat många formgivare. Jag dras alltid till den bland loppisborden, bland annat i Upsala Ekebys skepnad.

Ett cashmere-set att bo i den kallare årstiden? Ja tack. /Arket.

För lagom till höstlovet ser det ut att svepa in riktigt kalla vindar. Frosten nalkas och höstens sprakande färger byts ut till kallare nyanser. De första amaryllisarna har anlänt till blomsterbutikerna, men jag är inte där riktigt än. Men snart så.

I dag kommer Sofia Woods kokbok ut i handeln. Jag ser fram emot att bläddra i mitt exemplar. Några favoriter genom åren kommer från Woods receptbank och här tror jag att det finns många fler.

Klart att man har börjat nedräkningen nu! En ny trailer finns att betrakta och nu är det bara veckor kvar. Jag funderar på att se om säsong 1-2 av The Crown för att riktigt ladda inför vad som komma skall. Så många bra skådespelare – bland annat Helena Bonham Carter som Prinsessan Margaret och det är svårt att inte imponeras av likheten mellan Prins Charles och Josh O´Connor. Ja, ja, är man brittisk kunganörd så är man.

Uppdrag finna vackra vintagebroscher får väl sägas ha gått sådär hittills, men om det är något man lärt sig som sakletare så är det att plötsligt händer det. Vacker jugendbrosch från Georg Jensen/Stockholms Auktionsverk.

Terese visade den här kalendern i sin blogg. Så fin!

Och värsta bästa fredagspresenten – Sarah Klangs nya album! Många sånger som jag hörde live förra hösten. Det här kommer bli mitt soundtrack tills julmusiken tar över.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

One comment

  1. Härligt fredagsgodis som alltid i ditt svep!
    Jag har en fråga om broscher eftersom jag har ärvt många av min mamma. På vilka plagg använder du brosch? Jag tycker att nålen gör besvärliga hål i många plagg. Borde man kanske hålla sig till stickat som är glesare i strukturen?

Leave a Reply

Your email address will not be published.