I säsong: Den godaste pumpasoppan

Hösten är pumpatid för att kulminera denna vecka innan andra stämningar tar vid. Jag är förtjust i att dekorera med de i dov grön färg och den vita Ghost-pumpan. När de har fyllt sitt syfte där är det bara att äta upp dem. Återvinning i dess bästa form. Jag ugnsrostar mycket pumpa på hösten eller gör soppa.

Min favorit är denna soppa med lite sting i. I förkylningstider som vi nu är i, är det ingen nackdel att dra på med ingefäran. Jag serverar gärna med äppelmust. I veckan var vi på höstlovsbesök på Brunneby Musteri som ligger i närheten av mitt föräldrahem. Det finns många goda sorter. Must är även gott att dricka varm innan glöggsäsongen är här.

3 comments

  1. Älskar pumpa, gott att ugnsbaka. Gör soppa ofta på sötpotatis med både ingefära och kokosmjölk. Så gott 🙂
    Blev lite nyfiken, min man är från trakterna (Tjällmo) och jag själv har bott (i två omgångar) i Borensberg. Alltid fint med lite bilder från dessa trakter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.