7 a week: Adventsförväntan

Andra tider. Andra stämningar. I går åkte maken och jag för att närvara vid klockringningen för hans mamma till tonerna av julmusik på radion. I en tid av kär Adventsförväntan, samsas sorg och tankar om livet. Jag ska försöka finna min röst här igen. Your presence is the best present/Other Stories.

Glöggbild från förra året med mandelkakor och Mozartkulor. Jag har i vanlig ordning fått fram en del fint för att lysa upp november. Om bara lite ljus når mina breddgrader, så skall jag visa säsongspyntade hörn här hemma.

Det är i vanlig ordning inte fråga om att fylla huset med tomtar, utan mer stämningsskapande små detaljer. Nu dricker jag säsongste Vintersaga i tekopp från Royal Copenhagens Star Fluted. Jag har en enda kopp och just precis nu tycker jag att den är som allra finast.

I lördags eftermiddag satte jag mig ned med tekanna och en stor bit ingefärs- och päronkaka beredd att se något bra. Jag fastnade i klassikern Återstoden av dagen som finns på Netflix. Det var många år sedan jag såg den – rekommenderas naturligtvis.

Underbart omslag på aktuell utgåva av brittiska House & Garden som finns på Readly om ni har den digitala tidningstjänsten.Porträttet i kombination med den pyntade spiselkransen får hjärtat att skutta till. I år är jag inspirerad att dekorera med frukter – såväl riktiga som konstgjorda – på olika sätt. Jag får återkomma till det.

Den ligger där och väntar på mig som en godispåse. Jag har bestämt mig för att njuta långsamt denna gång och inte äta upp allt på en gång. Kanske rullar jag igång det första avsnittet av The Crown i kväll.

Förförra veckan var jag inbjuden till en frukost på Svenskt Tenn. Jag blev golvad av årets julutställning och återkommer även till den här framöver. För nu ögongodis i form av denna bild. Så inspirerad av färgerna, konsten och kombinationerna. Maximalism for the win.

Med hopp om en fin start på veckan!

13 comments

    1. Jag har faktiskt kunnat hålla ett lågt tempo denna gång :). Har avnjutit fyra avsnitt än så länge – så bra!

  1. Jag har längtat efter dina adventsförväntan inlägg! Håller med om citatet Your presence is the best present!
    Att vara där för varandra och se det som den gåvan det faktiskt är.

  2. Härligt att läsa om din adventsförväntan. Nu är jag smittad!
    Kände också stor inspiration från dig idag när jag fyndade grönt 60-talsglas på loppis. Tack!

Leave a Reply

Your email address will not be published.