7 a week: Februaris avslut

Dimmorna börjar lätta lite. Februari – du var mig en låg månad detta år. Precis som om den ljusfattiga vintern skulle suga ut allt, innan det stundar andra tider. Solen strålar här denna måndag, men imorgon väntas det tydligen snö. Too little, too late – typ. Men jag sträcker mig mot ljuset. Och faller i vanlig ordning för materialmix. En ullig kofta till en blommig skir kjol – så fint. Other Stories.

När tekannan står tom, då vet man att det är skarpt läge. Nu är vanorna tillbaka och jag har fyllt på med lite nya smaker. Jag ska testa Grapefrukt-te och några andra blandningar – får återkomma om det blir några favoriter i burkarna.

Ett uppdämt loppissug naturligtvis. Inget klipp i steget bland hyllorna i lördags direkt – kände mig som en yrvaken som väckts ur sitt ide – men en linneskjorta som kapslar in samtliga förhoppningar om den eviga sommaren.

Mataffären sålde utslagna Kungsängsliljor för tio kronor krukan i helgen. En välfylld vas med dessa skönheter och framförallt färska lökar att plantera ut i rabatten. Små lökar köpes med fördel “in the green”. De har så mycket mer liv i sig nu, än de små skrumpna på hösten. Win-win för alla när affärerna sänker det som börjar närma sig bäst före. Sådant vill man ser mer av.

Bokrean drar i gång denna vecka. Jag har inte förhandsbeställt något i år. Kanske tar jag en tur till en bokhandel i veckan och kikar lite extra på klassiker. Många loppisar har jippon kring böcker nu också med halva priset på redan låga priser.

Bukowskis har samlat Josef Frank-ting i en auktion som går ut i dagarna. En av lampfavoriterna är 2483, även kallad Smycket. Den är så vacker med de svängda armarna – här även med äldre lampskärmar i det karakteristiska murgrönemönstret. Jag har funnit en sådan vintage i skraltigt skick, men är man Svenskt Tenn-nörd så är man.

Inspirationen börjar leta sig mot andra stämningar. Det riktiga påskpyntet får vänta, men äggformen, det gula och lite ris kan gärna få göra entré redan nu. Vårpynt tycker jag och ett hyllande till det växande.

Väl mött nya veckan!

2 comments

    1. Jag köpte det lokalt här i Linköping hos bästa Teboden, men vet att Tehuset Java har en variant också. Det har raskt blivit mitt kvällste. Riktigt skarp syrlig smak av grape – jag dricker det med mjölk och honung. Lång eftersmak och riktigt fruktigt!

Leave a Reply

Your email address will not be published.