Fredagssvepet 9/20

Så fick jag ett gnistrande vitt vinterlandskap utanför husknuten till slut. Det är förmodligen på lånad tid, men vilket ljus det blir när solen reflekteras i snön. Man blir nästan bländad, vilket är en ovan och härlig känsla efter denna vinter som känts som en lång höst. Men vårbestyren står i startgroparna och i helgen hoppas jag ta hand om pelargonerna. Det är hög tid för sticklingar nu. Jag tänkte också beställa luktärtsfrön. Hur härlig snön ändå är på sitt vis, så är blicken riktad mot andra tider nu.

Visst minns man den ultimata scrunchie-referensen från Sex and the City när Carrie hävdar att en kvinna i New York ALDRIG skulle bära en sådan med stilkänslan i behåll? Jodå, allt går i cirklar som bekant och sedan några år är de tillbaka på allvar. H&M har flera i sin vårkollektion – de kanske känns som finast just i mönstrat tyg.

Ett tips från pågående bokrealisation – porslinets historia, inte minst spännande för inredningsintresserade. De Waal anlägger ett brett kulturhistoriskt perspektiv – personligt, lärt och upplysande.

Åttiotalsreferenser igen och perfekt för vintagejakt. Oversizekofta med stora knappar – tänk retro Busnel och titta på loppisar. Other Stories

En kostymfilm till helgen? Ja tack. Netflix har tagit in Vanity Fair från 2004 med Reese Witherspoon.

Bilder från Antikmässan och @alacarteantik som fick pris för bästa monter. Den här färgskalan dras jag alltid till – kanske lite speciellt nu när våren nalkas.

Och en av mina favoritserviser – Napoleon Ivy.

Det är ingen tvekan om vilken växt som syns mest på sociala media för tillfället. Mimosan tycks tagit alla med storm och nu ser man den i utbudet hos mataffärerna. Ur hållbarhetssynpunkt får man tycka om den torkad, eftersom den håller kort tid som snitt. Vas Iris/Svenskt Tenn

Betydligt mer närodlad är den här gula. Royal Copenhagen har med maskrosen som motiv på sina påskägg i år. Det där rotsystemet får man lite kalla kårar av som trädgårdsmänniska, men när kronbladen presenteras på detta sätt blir det vackert. Snart börjar man spana i dikena efter gult och då är det tussilago som väcker vårkänslorna. När de fylls med maskrosor kanske det inte ger samma känslor av välbehag, men det vore väl perfekt med tanke på demokratiskt tillgång med en maskrosetrend :)?!

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published.