7 a week: Blå himmel

I helgen kändes det som om våren kom på allvar. Mycket är förlamat av oro nu, men det finns ändå något hoppfullt i naturen som trots allt ändå står redo. Som den alltid gör. Jag har tillbringat mycket tid ute i växthuset med luktärter och dahlior. Mina nya knölar har inte kommit ännu, men de gamla har fått lite jord om tassarna så att de inte skall torka ut i förrådet. Jag brukar säga att man skall vila i säsongerna så mycket man bara kan och njuta här och nu, samtidigt gör denna situation att man blickar fram mot sommaren på ett annat sätt. Kanske är allt lite bättre då när man står och plockar blommor mitt i dahliahavet i augusti.

Jag fastnade i genomgången av ikoniska Vogue-omslag. Här oktober 1945 av James de Holden Stone. “I’ve been looking at a lot of the wartime issues of Vogue recently, for obvious reasons, and this is just so good. I can’t even imagine what it was like to live through nightly bombing raids, how fearful people must have been for the future. The simplicity of this image, conceived by Vogue’s art director James de Holden Stone, with the beautiful colours, the calm skies… It really offers a moment of peace after chaos. Looking at this, I feel we will push through and prevail.”

I helgen startade jag taggen #aktiveraskåpen på Instagram. I den community jag rör mig är det mycket loppisfynd vilket är mycket roligt. När vanorna ändras – även om jag i princip tycker att man skall stötta välgörenhetssecondhand så mycket man kan nu också – kanske vi kan titta mer i våra skåp och ta fram sådant som inte fått glänsa på ett tag. The more the merrier. Kul om du vill vara med.

Den här eleganta haren får definitivt komma fram ur skåpet nu. Det var inte många som såg åt den på Erikshjälpen några dagar innan jul – av förklarliga skäl. Nu i påsktider känns den finare än någonsin förr här hemma. När barnen var små kan det hända att jag ibland sade att jag skulle ringa till Påskharen när kaoset blev för stort. Den här ståtliga porslinsfigurinen från danska Bing & Gröndahl får påminna om en tid när barnen trodde att haren fanns där på direktlinje.

Åttiotalssnitt hos Other Stories. Så fint med volym i ärmarna på detta sätt tycker jag och fyndchans secondhand.

H&M:s Conscious-kollektion kommer denna vecka. Fina kampanjbilder där vurmen för Antiken som synts mycket har slagit genom i mosaikmönster och stiliserade statyer. Inspirationen är hämtad från äldre exklusiva tågresor – framförallt Le Train Bleu som gick till Franska Rivieran för hundra år sedan. Resfebern finns inte alls, men ett par sådana där solsängar skulle jag gärna ha utanför växthuset här hemma.

Om man mäktar med en serie med ett lite allvarligare tema som kanske känns extra aktuellt just nu – hur saker kan få andra vändningar på kort tid verkar The plot against America hos HBO lovande. Philip Roths roman om hur Roosevelt förlorar makten till Charles Lindbergh i USA på 1940-talet och fascismen får fart – speglad genom en judisk familj – berör. Det andra avsnittet släpps i dag.

Ta hand om er i den nya veckan.

signature

2 comments

  1. Thanks so much for keeping the great blog going.Especially at this time when so much is uncertain and bleak in the World,it is lovely to have something to look forward to and beautiful images to look at.Thanks so much.

    1. Many thanks, Laraine! We need the beautiful things in this troubled times. The best to you and your loved ones.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *