Fredagssvepet 17/2020

Tack för denna välsignade vårvecka när världen blev grön igen mitt i de oroliga tider som vi lever i. Naturen och säsongsskiftena är en aldrig sinande källa till glädje för mig. Blad som vecklar ut sig, bulliga knoppar på väg att spricka ut och doften av narcisser och hyacinter i blom. Det blir nog sommar även i år. Klassisk safarilook/Arket.

Kristin Lagerqvist på Krickelins lanserar ett nytt spännande koncept i sommar KLco. På Instagram kan man hänga med i processen på @klco.se. Jag blev speciellt nyfiken på konceptet med te. Efter besök på teplantager och lärdomar om processen talas om ett nytt sorts tehus och spännande blandningar. Det ser jag fram emot att höra mer om.

Jag stannar alltid till med blicken på bilder från verkstäder och hantverksmiljöer. Här från @reijmyre_glasbruk där man arbetar med att ta fram en riktig loppisklassiker. Jag säger Pärlan, men de stora heter egentligen Cascade. De är designade av Tyko Axelsson och inte Monica Bratt som ofta felaktigt anges.

Svenskt Tenn har lanserat två ljusstakar från arkiven – här tenn och mässing i funkisform av Nils Fougstedt.

Letar du efter en relationsserie med speciella premisser och sprakande personkemi? Jag har sett två avsnitt av HBO:s Run och gillar den. Smart och rappt om två personer som varit tillsammans för länge sedan och efter överenskommelse att om någon av dem sms:ar RUN till den andre så skall man släppa allt och träffas igen. Bra skådespelare – hoppas att den fortsätter i samma stil.

Bukowskis har en specialauktion med Oiva Toiika klassiska fåglar från en privat samling. Toiikas fascination för fåglar omsattes i glasets form och färg. Jag har en fågel här hemma vilket är ett av mina mer osannolika loppisfynd. Jag gav femton kronor för min vita Riekko – Dalripa.

Maria Nilsdotter kommer med smycken i samarbete med Astrid Lindgren i maj. Pippi Långstrump-tema med styrka har synts på förhandsbilder på Instagram.

Deutschland´83 var en nostalgiresa, framförallt med musiken, men även sevärt om kalla kriget. Nu har SVT lagt ut fortsättningen. Tre år har passerat och världen har förändrats. En av helgens “börja-titta-på” för min del.

Anna Järvinen har släppt ny musik. Jag avslutar detta svep med fina Psalm. Pressbild: Carl-Johan De Geer

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

2 comments

  1. You never disappoint! Your blog is saving me from what seems like a perpetual lockdown.Inspiring! Thanks once again.
    p.s.new series on BBC – DEVS.Causing a stir!

    1. Thank you for your kind words, Laraine! Wish you the best in these difficult times. Hopefully something else is around the corner.

Leave a Reply

Your email address will not be published.