7 a week: Sommarens intåg

Den allra finaste gåvan på den där dagen som skall vara alla mödrars. Att få ha båda barnen sittandes kvar efter middagen i försommarsolen och att föra samtal som böljade mellan rasism, hur USA skall gå vidare efter George Floyd och olika Joker-gestaltningar. Det finns ingenting som jag tycker bättre om än att få av mina barns tid och höra dem bubbla av tankar, när de nu är så stora så att de ofta är på väg någonstans. Jag är så stolt över att de har blivit reflekterande människor som tycker om att diskutera, att vara öppna för nya intryck och har grundmurade humanistiska värderingar med sig. Det är det finaste jag har gett dem som mamma.

En bakelseklänning till sommaren? Intressant diskussion här om fast fashion bortom de rosa volangerna. H&M

De finaste av anteckningsböcker från Smythson. Alltid på min önskelista.

Bridget Elworthys (ena halvan av The Land Gardeners) gästinlägg hos Bible of British Taste är allt jag behöver i inspirationsväg just nu. Helt, helt underbart – här med aftonblåsa på väggen i textiltätt badrum.

Vid varje sommars inträde tittar jag på parasollerna från Mirlo. Som en mjukglass har landat på tomten.

Inspiration till sommarläsningen? Penguin har listat hundra klassiker.

Några fina loppisfynd som fick avsluta maj. Rosettlampetten sitter bredvid sängen och lyser med lila ljus från ICA. Ett par lila ballerinor hade jag nog aldrig köpt om jag inte funnit dem second hand för sextio kronor. Nu är de redan invigda gladskor. Och de virkade handskarna får väl sägas vara ett stilfullt inslag i en tid då vi är mer noga än någonsin med våra händer.

Väl mött nya veckan!

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.