Kvalitet på second hand, hundkex och Erikshjälpens tidning

Nu vill man betrakta hela världen i ett flor av hundkex, eller hur?! Sommarkänslan när man ser de första skira vita i ett dike är likadan varje år. De doftar inte så gott och de fäller i samma stund som man tar in dem, men inte kan man låta bli för det. Jag tänkte visa några loppisfynd från den senaste veckan med fokus kvalitet i utförande och material. Jag tänker alltid tyngd i handen, vilken känsla jag får för föremålet och gärna att jag kan förankra det i stilhistorien. Jodå, kärleken till alabasterdruvor består. Inte kunde jag tro mina ögon när jag fann denna klase för tjugo kronor på “Allt-i-allo-hyllan”. Ett riktigt kalasfynd för min del.

Lampavdelningen är något jag alltid tittar genom. Nu visar man ju inte allt man plöjer genom för att finna guldkornen, men när det står en Carl Harry Stålhane i serien SAK under en hiskelig skärm för etthundrafyrtiofem kronor, ja då glömmer man allt det. Min första CHS-glasyr – en sådan här vas man gjort till lampa. Det kan man naturligtvis diskutera hur klokt det är, men nu är det gjort en gång för länge sedan. Jag testar den med en Josef Frank-skärm i Mirakel som jag haft här hemma.

Grönt glas är en av mina fokuspunkter second hand. Här gäller det att vrida, vända och känna – svårt ibland att bara ledas av sina ögon. Det här är trettiotalsform av Simon Gate för Orrefors. Så vacker relief och ett typiskt fynd som går att göra för fyrtio kronor om man har ögonen med sig.

Om ni vill läsa fler samlade second hand-tips rekommenderas Erikshjälpens senaste tidning nummer 2, där jag är med och tipsar med en skola. ta ett exemplar nästa gång du är i butiken.

For the love of vintage

Leave a Reply

Your email address will not be published.