7 a week: En ny början

Jo, man får väl prova saker, för att sedan inte riktigt landa i det utan uppenbarligen låta det bero ett tag till. Det var väl ungefär det som hände när jag gjorde ett försök att börja skriva och publicera här igen i februari. Jag lovar ingenting nu heller, men nog skulle det kännas väldigt roligt att ha “The Journal” till min butik Bara vackra ting där jag kan breda ut mig lite mer i skrift och fördjupa mig i olika ämnen. Projekt är sällan rätlinjiga – i alla fall inte för min del – utan det blir omstarter och irrfärder innan vägen fram är klar. Och det känns fint att tänka så, i samklang med mina dahliaknölar som kom ner i jorden i helgen. För att växa och till slut blomma kräver sin tid och sin omsorg. Vi tar det härifrån.

REKLAM FÖR EGEN VERKSAMHET

För visst kan man börja tänka på alla trädgårdsbuketter redan nu. Här fick vi ett ymnigt snöfall i går – typiskt april-väder med andra ord – på de tappra tulpanerna som börjar sticka upp i rabatterna. I butiken finns bland annat de här klassiska kannorna för vårens första plock som för mig brukar vara narcisser, kungsängsliljor, kvistar och just tulpaner.

Har ni sett vilken smart hållare som jag fann på loppis? Nu är det bara att hitta en låda med dessa till butiken eller kanske ta upp produktion. Eller finns den redan? För nu kan alla udda fat få komma ut ur skåpen och mingla. Med hållaren i nysilver får man med en gång ett fint kakfat. Just den här konstruktionen går att ta loss från fatet för variation – bara kanten på porslinet går in i den. Jag tror att den kommer att bli flitigt använd i utelivet i sommar.

Ni har väl inte missat Antik & Auktions specialtidning Loppis vår som finns ute till försäljning nu? Jag vet att den kan vara lite klurig att få tag på, så tipsar om att den går att köpa fraktfritt i Allers shop. Jag har med en artikel om vintage i det gröna. Jag tänker att jag återkommer här framöver också med mina spaningar i ämnet.

I tidningen får vi även titta in hos @jennysplockochpinaler och det gör man ju gärna. Bilden här kommer från Jennys Instagram-konto. Det är väl inte bara jag som tycker att det är roligt med bilder som ligger kvar i flödet och inte bara syns i Stories? Så kom igen Jenny – fler bilder tack :). Jag bläddrade i reportaget innan jag åkte på loppis i lördags och tänkte att jag gärna skulle vilja finna en sådan där galant spegel. Jag har gjort en stor ommöblering – jag får återkomma även till den – och är nykär i mitt hem. Nu hittade jag inte exakt den här läckra spegel, men väl en annan variant som också gör jobbet med reflektioner och att förstärka en tänkt verandakänsla med den nätta och luftiga rottingen.

En ny # är lanserad på Instagram där @minafinafynd @ikafyndar och undertecknad uppmanar till att fotografera och berätta om loppisfynd i #jagminnsallaminaloppisfynd En av mina käpphästar är som bekant att förankra det man har runt sig och det här är ett sätt att uppmuntra det. Titta vilken fantastisk Ingegerd Silow-matta hos @villanylund Jag har kånkat på min beskärda del av röllakanmattor, men gör det gärna igen om en sådan skulle dyka upp.

Stiliga hem har alltid varit en av mina favoritbloggar. Ni missar väl inte den? I går publicerade Ann-Charlotte ett sådant fint inlägg kring ” Om jag skulle inreda ett hem just nu…” Jag blir inspirerad till att göra något liknande här. Innan dess njuter jag av tankarna i inlägget och ljuva färgkombinationer utvalt med fingertoppskänsla

Så där ja. En ny början.

Med hopp om en fin vecka!

2 comments

  1. JA TACK, vill gärna se bilder på din ommöblering!!!
    Ingen kan få till det så fint med mönstermix som du!
    Mvh Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published.