7 a week: Den andra helgen i maj

I lördags kväll gick jag ett varv i trädgården och plockade mig säsongens första trädgårdsbukett för att känna att våren ändå är här. Tulpaner, förgätmigej, pärlhyacinter, kungsängslilja samt kvistar av vinbär och syrén sattes i en loppisköpt munblåst liten glaskanna med fin hänkel. Tidigare under dagen hade jag gett upp plantering och resignerat inför Netflix och filt.

Ju äldre jag blir, ju mer väderkänslig blir jag. Det är som de där tanterna som man skrattade åt som liten, som kunde känna regnet i stortån. Lågtrycken sätter sig i kroppen och på humöret. Fornasetti/Svenskt Tenn

Jag fastnade i viss scroll med tummen också och hamnade genom @bibleofbritishtaste på auktionsvisning hos Wormington Grange där en stor samling säljs. Jag förlorade mig i katalogerna med finheter och fastnade mest för bilderna i stall- och förrådsmiljö där guldet står på rad. Det är alltid möten mellan uttryck som får ögat att stanna och därför poppar sådana här bilder mer än möblerna i eleganta salonger.

Det är lite detsamma med inspirationsbilderna som släpps inför de stora auktionerna – här Bukowskis. Det är inte nödvändigtvis de enskilda dyrgriparna i fokus, utan sammanhanget, kombinationerna, materialen och mötet mellan tingen. Sedan kan man ta med sig det till sitt eget hem eller ut på loppisjakt. Här är det Signe Persson Melins gallerskål där i fönstret bredvid Picassos keramik. Syrenerna i tennvasen. Den gula mattan som möter sammeten i Liljevalchssoffan. De milda pastellerna på vaserna. Bukowskis

Tidigare i våras fann jag triss i tallrikar från Villeroy & Bochs serie French Garden på loppis. Ögat drogs till färgkombinationen med den milda gula och gröna och så kransen av små blad. Nu letar jag fler. De är himla goda att äta på. Maten liksom ringas in av bladen och de finstämda färgerna förhöjer. Vi gjorde detta i helgen. Lite andra kryddor, små potatisar till och sparris, men gott och enkelt. Rekommenderas.

Sedan hamnade vi framför Mrs Wilson som finns på TV4 Play. Många namnkunniga skådespelare i ett fascinerande drama om hemligheter, relationer och ett så udda ämne som polygami. Jag visste inte innan att det handlade om Ruth Wilsons riktiga farmor, vilket gav ytterligare en dimension. Nu blir jag nyfiken på boken som serien bygger på.

Söndagsfrukost med tända ljus, buketten med på bordet och två skivor av frukt- och nötbrödet från Lanemos här i staden. Jag äter i princip samma frukost varje dag och varierar mig nästintill aldrig. Så ungefär blev den första helgen i maj. Hoppas att ni hade en fin helg och att veckan startar bra. Jag har öppnat upp @baravackrating i vanlig ordning. Och vi har sommar här i dag. Hur märkligt? Dags att ta tillvara på kvällen ute i växthuset.

4 comments

  1. Jag tar tacksamt in allt du delar här och stor igenkänning idag både vad gäller väder, (stall)miljöer och tv-serien Mrs Wilson. Önskar dig en fin vecka!

    1. Tack för dina ord, Karin! Tänk att man blev en vädertant :). Fin vecka till dig med!

  2. Så kul att du är igång med bloggandet igen! Ditt bröd ser väldigt gott ut. Om du bakar det själv får du gärna dela med dig av receptet! Tack för all inspiration!

    1. Så roligt att du tycker om min blogg, Maria! Tack. Brödet köper jag på Lanemos Konditori här i staden. Frukt- och nötbröd. Fin vecka till dig!

Leave a Reply

Your email address will not be published.