Inspiration: Orange

Visst är orange som finast just precis nu? För mig är det ett förutsägbart skifte i inspirationen som inträder samma tid varje år. Än är det ett tag tills de sprakande lövhögarna, men känslan finns redan där. Här hemma föser jag fram färgen i t ex Josef Franks Terrazzo. På axeln hänger jag samme Franks Aralia. Några prydnadspumpor och solrosor förstärker.

Hans Hedbergs fantastiska skulptur Bukowskis

Hermès ikon Birkin. Just den här knalliga nyansen är en klassiker i alla sammanhang. Jag har en scarf som jag alltid känner mig fin i. Bukowskis

Knalligt orange kan även vara retro och poppigt sextio- och sjuttiotal. En sådan här skrivbordslampa av olika fabrikat och färger är vi nog många som har växt upp med och nu söker på loppis igen. Stockholms Auktionsverk

REKLAM FÖR EGEN VERKSAMHET

I butiken finns just nu en av Raija Uosikkinens syltburkar för Arabia till försäljning. Serien Pomona började säljas 1965 och blev snabbt en favorit hos många. Dekoren är i linje med dåtidens popkonst och rena linjer i formgivningen. Serien förebådade även ett nytt sätt att se på det dukade bordet, där man inte tänkte i en hel servis, utan mer som komplement och en accessoar till köket. Just raden av apelsiner är en favorit som kombinerar gult och orange. En färgklick till bordet som passar i många olika stilar.

Ella Wanner Självporträtt 1924 Stockholms Auktionsverk

En färgstark och klassisk miljö från Svenskt Tenn.

Orange sammet i stilsoffa Stockholms Auktionsverk

En fin och lite djärv brytning till den varma tonen i orange är att addera blått. Svenskt Tenn

Så de kära dahliorna förstås. Cornel Bronze är en favorit som skiftar från bärnsten, aprikos till orange. Pompom-dahlior är tacksamma att ha i buketter då de står lite längre. Just denna sort brukar få lite längre stjälkar också. I helgen var det frostkänning här hos mig. Lättnaden var stor när det inte blev isigt. Nu ser jag fram emot varmare nätter och fler buketter.

For the love of

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.