Klassiker: Selma Lagerlöf hjärta Jobs

selmalagerlöfjobsJag brukar ha som tradition att lyfta fram Bonniers Klassikersläpp här på bloggen. Jag är en ivrig förespråkare att läsa om klassiker under livets gång. Man må ha tragglat sig genom en del under litteraturstudier eller liknande, men plötsligt kan böcker få nytt liv och man kan se dem i ett annat ljus när man har levt lite mer. Nu kommer många av Selma Lagerlöfs verk ut som pocket – 14 titlar i sju volymer med nyskrivna förord.

jobsselmalagerlöfNär man ser omslagen förstår man att mitt hjärta börjar klappa lite extra. Trogna läsare känner till min svaghet för vackra bokomslag och den här gången blir det bingo för min del. Det är nämligen mönster av systrarna Lisbet och Gocken Jobs som pryder böckerna. Jag har skrivit om Jobs många gånger – senast hade jag en klassikerpost om mönstret Rabarber som syns på första bilden här. Man släpper även en serie med anteckningsböcker. Det är nog troligt att även någon sådan hamnar i min ägo. Vackert eller hur?!

2 comments

    1. Jag tycker att det är så roligt att man satsar på omslagen i denna serie. Innehållet är utan tvekan det viktigaste när man talar böcker – såklart – men när det gäller framförallt klassiker tycker jag att ett fint omslag kan bli en ögonöppnare och leda in en i litteraturen igen. Jobs mönster är så vackra!

Leave a Reply

Your email address will not be published.