Klassiker: Magnolia från GP & J Baker

217magnolia3I fokus och lite extra på min näthinna för tillfället – mönstret Magnolia från brittiska GP & J Baker.  I nya Sköna Hem som kommer i butik på tisdag finns den stora villan i Saltsjöbaden som såldes förra året med.

217magnolia8Jag älskar färg- och mönstermötena i detta pampiga rum med mörkt trä, burspråk och bibliotekshyllor. Här är öronlappsfåtöljerna klädda i Magnolia och samsas i denna mix med rosa lampskärmar, grön sammet och klassikern Le Zebre.

217magnolia4A beautiful design taken from an early 18th century brocade which was hand block printed until 1972 when it was re-drawn for screen printing. The new engraving re-captures the spirit of the original block print…’Magnolia’ remains the best loved of five designs for block prints that William Turner painted for G P & J Baker in 1913. It is a pattern in the tradition of flowering trees from hand-painted Chinese wallpapers. Tapetorama

217magnolia2Magnolia sträcker även ut sig i våningen i Lärkstaden som jag korade till ett av de finaste hemmen 2016 i höstas. Även här är det färg- och mönstermöten att bära med sig för inspiration.

217magnolia6Ett annat hem fullt med vackra textilier fanns med i Sköna hem nr 13/2016. Här ståtar två klassiska Howardsoffor i Magnolia.

217magnolia7For the love of – Magnolia.

10 comments

 1. Vilket fint inlägg. Och du ser mönstret genom alla olika reportage – härligt!
  For the love of GP & J Baker!

  1. Visst är det något speciellt med denna klassiker. Färgstarkt och harmoniskt i ett – kan underordna och ses i sammanhang, men även spela som vacker solitär. Så roligt att du gillar!

  1. Susanne – så roligt att höra från dig! Det glädjer mig att du återkommer hit till mig. Ha en fortsatt fin vecka!

 2. Vackert! Men du har blandat ihop två mönster. Tyget på stolarna i Saltsjöbaden är inte samma tyg som det andra baker tyget

   1. Svensk Tenns Magnolia har en stor Fasan i sitt motiv den fågeln saknas i den Magnolia som du har på dina andra bilder. Svensk tenns Magnolia säljs med ensamrätt av Svenskt tenn i alla fall i Sverige. Det vore intressant att höra med om Svenskt Tenns och Bakers långa relation.

    1. Lena – precis. Och inte är det några fasaner på fåtöljerna säger jag ;). Svenskt Tenn säljer ju många andra tyger än sina egna också. Visst är det intressant med den långa historien mellan de olika firmorna. Det var en fin utställning när Svenskt Tenn lanserade några mönster ur arkiven av Baker 2012. I pressmeddelandet finns lite historik

     http://www.mynewsdesk.com/se/svenskttenn/pressreleases/svenskt-tenn-och-gp-j-baker-lanserar-nya-tyger-efter-75-aars-samarbete-885317

     Hur det nu än är med det specifika tyget – vackra är de. Jag har själv en vintagefyndad Baker-längd som snart skall komma upp här hemma. Fascinerande mönstervärldar – tidlöst vackra.

Leave a Reply

Your email address will not be published.