Lars Nilsson för Svenskt Tenn

Lars Nilsson, välkänd modeskapare, är nu aktuell med sin första inredningskollektion för Svenskt Tenn. Kollektionen består av sju textilier som alla bygger på variationer av den klassiska randen. I Nilssons tolkning är handens verk närvarande i de färdiga textilierna som bär spår av akvarell, krita och penna. Pressbilder: Svenskt Tenn

Inspirationen till kollektionen är hämtad från klassiska Villa San Michele på italienska Capri med Neapelbukten, dess dramatiska berg och färgerna i naturen. Italien har även har fått bilda fond till utställningen på Strandvägen med bland annat statyer. Jag tycker att detta är så vackert med rottingen som bas som ger en lätt svävande känsla till tanken om den eviga sommaren. Jag solar aldrig, men nog kan man sträcka ut sig i den där eleganta solsängen även i skuggan.

En favorit av textilierna är AnaCapri. De här färgerna är så vackra tillsammans och jag tycker om känslan av det handritade. Man känner liksom penseldragen.

En klassisk interiör från Svenskt Tenn med matta och draperier av Lars Nilsson.

Ett annat vackert mönster i form av Debussy. Grönt är för alltid en favorit och här så vackert fångat med det handritade som ändå får en grafisk effekt. En av de finaste kollektionerna som jag har sett på länge!

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.