Bara vackra ting: 7 a week – Höstdagjämning

INSPIRATION Då är vi på andra sidan Höstdagjämningen. Ljuset återgår till att bli något åtråvärt som man rent fysiskt kan få en sådan längtan till när mörkret sänker sig. Frosten kryper närmare, men jag hoppas att vi klarar oss här på Östgötaslätten ett tag till. Att omfamna mörkret är den bästa taktiken, eftersom vi bara kommer få mer av den varan. Även om man förvisso kan behöva ljusterapi alldeles snart, så är det ändå något lockande över de mörka kokongerna. Ögat dras in i den här brittiska lantstilen med Farrow & Balls nya färg Bancha. Put the kettle on – again. Se fler kulörer hos Ulrika på Seventeen Doors.

AMORE Det här är väl det finaste på länge? Johanna Bradford har fått ett porträtt i gåva av maken utfört av Bobo Wallmansson efter en bild. Det har talats länge om riktig konst på väggarna. Jag tror även på just porträtt. Vi har inte längre foton framställda på oss själva på samma sätt, och ännu mindre målade porträtt. Kanske dags för alla digitala selfies att få plats i hemmen istället? Så fint, Johanna!

EMBRACE THE SEASON Kokongens tid är här med Netflix-tittande i sängen på kvällarna. Jag kommer inte göra det i sällskap med fransk lyxpyjamas från Artilleriet, men visst är de vackra.

SUSTAINABLE Jag fick en sådan intressant frågeställning av läsaren Karin när jag skrev om den kommande William Morris-kollektionen på H&M för ett tag sedan. Frågeställningen rörde om inte dessa begränsade släpp skapade en konsumtionshets där man köpte på sig mycket som sedan inte användes bara för att. På A svarar jag ja och på B nej – typ. Jag skriver sparsamt om alla “limited-kollektioner” hos kedjorna. Jag har berört ämnet många gånger innan, just ur aspekten köphysteri och inte övertänkta beslut. För egen del kan jag säga att jag använt det jag köpt från GP J & Baker-kollektionen mycket. Jag blev kanske lite förvånad att man släpper ett samarbete med William Morris just nu, eftersom profilen känns lite samma som med Baker. Jag tyckte att det är bra när t ex IKEA har sina tillfälliga kollektioner över året som var fallet med Ilse Crawford och Tiogruppen. Det är klart att i grunden triggar det begränsade. Man får helt enkelt göra upp med sig själv och fatta beslut som grundar sig på vad man kommer att använda. Sedan finns alltid diskussionen om hur hållbara lågpristillverkade H&M-kläder är ur olika aspekter. Det är alltid bra att reflektera över konsumtionsbeslut tänker jag. Scarf från kommande kollektion William Morris/H&M

GO GREEN Så många vackra sorter att förundras över hos Floret Flowers . Just den här narcissen – Acropolis – har jag sedan tidigare, men skulle vilja fylla på med fler. Ett tips är att förföras på utländska fagra sidor, men sedan titta vad som finns att handla närmare en själv. Vi behöver kanske inte frakta hit lökar från USA.

CLASSIC Det finns många bilder från Millesgårdens utställning om William Morris i omlopp, vilket dock inte gör att min längtan inför att uppleva detta på riktigt minskar. Cilla Ramnek är en favorit som stylist och hennes gestaltning av Annes hus verkar vara något utöver det vanliga. Så fint – här fångat av Åsa på @Atmycasa.

MOOD Jodå, det finns allt dahlior kvar efter den första stora höststormens framfart. Men snart är det över för denna gång och jag har ett digert arbete framför mig med att ta upp knölarna. Det är ändå något vilsamt över tanken att de nu skall få komma upp ur jord, vila inslagna och samla krafter inför nästa vår. Lite som oss människor faktiskt.

Väl mött nya veckan!

5 comments

  1. Kände också så när nyhetsbrevet om HMs nya sustainable collection kom idag. Hållbarhet men bara en kort intensiv period, nu två gånger per år. Rimmar lite illa.

  2. Fint som alltid! Besökte Millesgården igår och det måste vara Stockholms vackraste museum och så denna fina William Morris utställning. Köpte årskort till Millesgården, det blir många besök nu. Håller med dig Weronica, det jag skrev om tillfälliga kollektioner gäller även mig själv i allra högsta grad och ja, jag måste också rannsaka mina egna inköp.

Leave a Reply

Your email address will not be published.