Skönhet 2006

beauty2006.jpg

2006 var året då jag utvecklades till en fullfjädrad produktjunkie. Efter ett återuppvaknande ur mammabubblan 2005, fyllde jag nu min sminkväska och mitt badrumsskåp med diverse godbitar som frestade i den ena fina förpackningen efter den andra. Detta var mina favoriter under året.

Numero ett: Creme Blush från Becca i nyans Turkish Rose. Krämrouget som gör underverk genom att snabbt och enkelt skulpturera ansiktet och ge naturliga rosor på kinderna. Ett måste! Jag, i sällskap med många andra, upptäckte den utmärkta produkten primer under 2006. På med ett lager under foundation och det hela sitter mycket bättre under dagen. Jag har bara testat ikonprodukten från Smashbox och jag ser ingen större anledning att utforska fler. När det gäller foundation hittade jag rätt för egen del när jag provade Laura Merciers oljefria variant. Jag hittade även Laura Merciers Secret camuflage som täcker det mesta. När hösten kom spred sig Benefits puder Dandelion som en löpeld på bloggarna. Jag testade och blev inte besviken. Placebo eller ej, jag tycker att jag ser piggare ut!

När det gäller hudvård testade jag den alltid smilande hälsogurun Ole Henriksens produkter. Jag har varit nöjd med det mesta och även köpt någon kräm en andra gång. Obotlig produktjunkie dock och kanske testar jag något annat nästa gång. Något som definitivt kommer att stanna är Sukis Lemongrass Cleanser. En ljuvligt doftande, lätt scrubbprodukt som ger en kickstart på morgonen. Jag är frälst.

Flitigt Rosebud-brukare blev till en fan av allroundkrämen Egyptian Magic. Det absolut bästa för mina läppar och något som har kommit för att stanna i mitt badrumsskåp. Kära Hotspot pratade om läppglansens snara död med det oförglömliga uttrycket “en inoljad säl” och inte trodde jag att mitt älskade läppglans från DuWop kunde vara hotat. DuWop är fortfarande det bästa läppglans som jag har provat, men under hösten konkurrerades det ut av en ny favorit – läppstift från Paul & Joe. Det är inga röda läppar direkt, utan en tämligen neutral nyans, pain d´epice, som inte kräver massa pill i vardagen.

I somras var naglarna koralliga med hjälp av favoritlacket från Essie. Jag har även köpt en röd och en lila nyans, men de enda naglarna som blivit målade med dem är barnens… Slutligen, darling Philosophy – forever and ever!

Leave a Reply

Your email address will not be published.