Accessoarer 2006

accessories2006-copy.jpg

2006 var året då midjan fortsatte att vara i fokus. Jag använde gärna skärp i midjan, dock inte detta, men jag hade gärna velat. När jag köpte mitt jordgubbshalsband från Kenneth Jay Lane under senvintern kände jag mig mer än nöjd. När halsbanden sedan blev sommarens stora fluga kändes det inte lika roligt längre. Jordgubben ligger nu och vilar i smyckesskrinet. Återkomst? Tveksamt. Klassikern svart och vitt var stort under året. Jag införskaffade ett underbart halsband från Chan LuuShopaholics suveräna realisation. Ett riktigt klassiskt halsband som kommer glädja mig under många år.

Under 2006 upptäckte jag och Sveriges bloggare de fina smyckena från Made by Me. Jag har hunnit med ett antal varianter under året och de har alla använts mycket flitigt. I somras var det accentfärgen gul som gällde och jag använde mitt Yellow Treasure nästan dagligen. Till hösten gällde bärnsten, onyx och medaljong för min del. Smycken att bära varje dag. En annan trevlig bekantskap i den genren var M925. När märket presenterades på Unik Design köpte jag några varianter som jag har använt flitigt. Armbandet Poesi har jag på mig nästan varje dag.

När Shopaholic tog in väskor från Margaret Nicole föll jag som en fura. Inte de mest praktiska väskorna för en mamma, men ack så oemåtståndliga. Min lilla grå sötnos glädjer mig varje gång jag använder den. Märket Andrea Brueckner fick mycket draghjälp av Ytligheter. Det gäller att bevaka realisationerna. När Shopaholic hade 50 % på de klassiska läderväskorna försvann de på mindre än en timma. Jag lyckades få tag i en Hamptoms Weekender som jag kommer att kunna ha resten av mitt liv. När vi var på en hantverksmarknad i somras hittade jag en av årets pärlor. Kvinnan som sålde väskorna ville inte riktigt sklijas från denna, men jag lyckades övertyga henne om att den kom till någon som uppskattade den. I somras bar jag ibland denna vita lilla linneväska med ett broderat foder. Ljuva sommarminnen!

Och alltid – cashmeresjalar och min Annabel från Mulberry (min är i färgen oak). Annars suktade jag mest efter en svart väska och ett armband från Hermès. Det skall bli spännande att följa accessoaråret 2007!

Leave a Reply

Your email address will not be published.