Inspiration: Påsk

påsk copy

Påsken närmar sig och många av er läsare har önskat er inspiration. Här är det första inspirationscollaget på temat påsk. Håll till godo!

Den finaste påskskildringen i barnlitteraturen återfinns i Astrid Lindgrens Visst är Lotta en glad unge!. Påskharens godis är hotat, men Lotta klarar biffen med hjälp av överblivet julgodis från Vasilis affär. Missa inte heller att se filmatiseringen. Tittgodis! Ovan syns även den klassiska illustrationen Sov du lilla videung av Elsa Beskow från Barnbokhandeln. En återkommane barnsysselsättning i påsktider är att odla eget gräs att sätta små kycklingar i. Gräs för fötterna i Gunilla Lagerhem Ullbergs Moss för Kasthall. Den gula elefantparaden finns hos Svenskt Tenn.

Vackra påskägg i plåt med inspiration från de klassiska Fabergeäggen från Russinnet, exklusivt ägg med champagnetryfflar från anrika brittiska chokladtillverkaren Charbonell et Walker och Harrods samt en av mina nya påskfavoriter – en liten påskbabushka från Inreda.

Strumpor till stora och små i härligt gult från Katvig, fin kanin till barnrummet från Maileg och liten väska från Lotta Jansdotter. Slutligen Carrot Cake från Philosophy. Symptomatiskt med morotstårta kanske, när Good Housekeeping Magazine sponsrade en tävling om att designa en duschkräm. Överskottet av försäjningen går till välgörenhet. Vem vill inte dofta lite morot när påskharen kommer?

Leave a Reply

Your email address will not be published.