Ambivalent genreskådning

Nya Plaza Interiör landade på hallmattan i dag. På framsidan utlovas Babybrunch med mammor och bebisar, vilket väckte min nyfikenhet. Och här firar genren sannerligen triumfer!

Det doftar gott i Ellinors topprenoverade orginalkök i 50-talsvillan på Lindingö. Lilla Nora sover gott i vagnen på altanen och rätt efter rätt tar plats på de generösa serveringsfaten. Rödbets- och morotsbröden får svalna under en duk och en lockande sallad på färska fikon, svarta oliver, apelsin och buffelmozarella ligger i en vacker skål och väntar på gästerna. – Jag tror inte att jag behöver göra den där omeletten också, vi har ju räkrulltårtan istället…

Ambivalens, distans, drömmar, ett inspirerande skimmer och hatkärlek som på ett genialt sätt förvaltas av min personliga favorit Jan Berglin i klassiska Odla ditt hat!. Jag kan inte låta bli att faschineras över genren som saluför drömmar om det andra, samtidigt som schablonerna lätt kan bli som ett julbord med för mycket mat. Det är kittlande att skåda in i något annat, samtidigt som jag vet att den där snygga hallen i tidningen ser ut som vilken småbarnskaosig hall som helst när stylisterna har gått hem. Och så mumisga tortellini som blandas med späda blad av färsk spenat och rucola och kröns med sockerstekta cocktailtomater…

Här har sonen och jag haft dagens session med hemmets nya Babushka. Den spännande dockan har helt oväntat seglat upp som den absoluta favoritleksaken hemma. Nu är det en gång per barn och dag som gäller. Och det gör det hela om möjligt ännu mer spännande!

Leave a Reply

Your email address will not be published.