Sommartid

sommartid copy

På natten mellan lördag och söndag är det dags för sommartid igen. Klassiska diskussioner om hur det nu egentligen är med tiden kan tänkas uppkomma i år igen. Hur var det nu igen? Missar vi eller tjänar vi en timma? Jag vet besked – klockan skall flyttas fram en timma. En sen festlig natt i Stockholms vimmel gjorde att jag en gång vid övergången missade en plågsam timma. Dessutom hade jag programmerat in Beverly Hills 90210, men missade det. Klockan på videon stod ju fel! Numera handlar diskussionen här hemma mest om huruvida barnen kommer vakna tidigare eller senare enligt klockan…

Min våta sovrumsdröm består av klassiska Model Three från Tivoli Audio. Det är inte lätt för en estet att ha en klockradio på natttygsbordet, men ack det finns undantag… Trixa spelar i en helt annan liga, men jag tycker om det enkla uttrycket. Det ligger även något lockande i retroklockan från Cosas som påminner om mormors variant. På skoltiden vaknade jag till en ilsken signal, men frågan är nu om det går att vänja sig av med att vakna till radion? För övrigt har vi två automatiska väckarklockor i hushållet som är mycket tillförlitliga!

Aldrig trodde väl jag att ett gökur skulle kännas rätt igen. I de rätta omgivningarna kan jag dock se potentialen i det svarta plexiuret från Russinnet. George Nelsons klassiska Owl clock från Vitra känns även den mycket nu. Fågelmotiv syns överallt och denna uggla vakar över tiden på ett stilfullt sätt. Ring in till maten med Olof Koltes Ring my bell från Skultuna. Kanske barnen lystrar till uppdateringen av den klassiska skolklockan?

I höstas kan ingen modeintresserad ha missat den massiva hypen som uppstod kring Marc Jacobs klockkollektion. Att bära ett litet äpple runt halsen blev mångas dröm. Och visst har de en viss charm, det kan inte förnekas. Själv skulle jag välja det lilla hjärtat. En mer säker och klassisk investering är dock Vivianna av Torun Bülow-Hübe från Georg Jensen. Ja tack! Slutligen Tick Tack av Lena Andersson. En söt liten historia om tidens gång under en livfull dag. Och glöm inte bort klockan i helgen!

Dagens första skratt och ugh på samma gång. Sonen deklarerar stolt: Titta mamma, vi har yngel! På morgonen har de små liven samlat ihop en liten samling av några tappra silverfiskar i en glasburk med vatten. Det skall bli grodor, mamma! Ja, barnen – lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published.