Provmatlagning: Köttfärslimpa ur Mat för stora och

provmatlagningköttfärslimpa copy

Det skall mycket till för att som ny maträtt kvalificera sig rakt in i standardreportoaren för vardagsmat. Men ämnet för denna provmatlagning – Köttfärslimpa à la Mat för stora och små – lyckades på första försöket. Rätten är lättlagad och har välbekanta smaker men med en liten twist. Perfekt familjemat med andra ord. Köttfärslimpa är även en bra rätt när barnen vill hjälpa till i köket. Henrik rörde smeten och hjälpte även till att forma limpan. Denna rätt rekommenderas varmt! Vi kommer garanterat att laga den många gånger!

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ströbröd, vatten, salt och peppar. Låt svälla en stund. Rör ned färs, ägg, lök och oregano. Forma färsen till en limpa och lägg i en ugnsfast form. Dela potatis och morot i bitar och lägg runtom limpan. Rör ihop honung, soja och olja. Häll över grönsakerna. Ställ in i ugnen i 45 minuter. Smaklig spis!

Jag tror att jag kommer att hitta fler blivande favoriter i denna bok. En snyggt formgiven bok med många inspirerande recept. Dessutom bär de sköna damerna Nanso på ett antal bilder, vilket naturligtvis gör mig välvilligt inställd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.