Inspiration: Vecka 16

inspiration16 copy

De varma temperaturerna är här på allvar, liksom luftningen av vintervita ben. Jag har alltid haft ett tveeggat förhållande till denna plötsliga exponering. Förra året upplevde jag lite av ett halleluja moment när jag förlorade mig i Dove Summer Glow. Jag tillhör typen som får vifta högt med flaggan för hud blanche a la Marie Antoinette. Jag blir inte brun punkt Skall man busa igen nu eller inte? Det lutar nog ändå åt inte för min del. Jag har lite svårt för det artificiella och lite strimmiga. Jag får ta till min uppgift att gå med högburet mammahuvud och bära såväl spindlar som ådror med värdighet. Jag hoppar dock trenden med vit miniklänning. Hänger Ni på? Jag satsar på ansiktet istället med nytillskottet Precleanse från Dermalogica. Att rekommendera tvåstegsrengöring till småbarnsmammor motsäger sig självt, men denna är en ny favorit!

Väskdebatten rasar på kultursidorna efter Nina Björks konsumtionskritiska artikel i DN. När Björk talar, faller alla som furor i debatten oavsett om det gäller dagislämningar eller nya kök. Respekt för det. Jag tycker att det är bra att hållbar konstumtion diskuteras. Jag känner att med åldern kommer ett annat förhållande till personlig stil och till alla turbulenta konsumtionsbudskap. Vi är dock alla barn av vår kultur. Det är tydligt att det är mer gångbart att sätta fokus på dyra designerväskor, än på mäns inköp av teknikprylar… Inte som en replik – en väska är bara en väska – väntar jag på att min Bea Bag Bloom från Kragh Rosenberg och Unik Design skall dyka upp!

Hållbar shopping med loppis för de med mycket välfylld plånbok. Vårvisningarna på de stora auktionshusen har tagit sin början. Ovan syns en vacker bordsvitrin av Josef Frank med utrop 4 000 – 5 000 på Bukowskis. Något för barnens strandfynd månne i dessa Linnétider? Om Henrik fick bestämma skulle skåpet garanterat fyllas av dinosaurier. Dinos är hans första stora passion. Lyckan över att få en länge eftersuktad Apatasarus i påskpresent var fullständig. Den väger bly så man får akta sina fötter…

Russinnet har precis fått in de fina lektälten Hippie Tipi från danska Roommate. Ugh så snygga! Minikex är ett nytillskott på den ständigt expanderande näthandeln med fokus på barn. De saluför många vackra ting, men skulle tjäna på mer inspirerande produktbilder. Här finns exempelvis de fina Flash Cards från amerikanska Wee Gallery. Dessa har jag gillat sedan första titten. Om jag hade en bebis skulle jag köpa dem bums. Kul att se dem på den svenska marknaden!

Silverballerinor kan jag inte få ur huvudet. Jag har siktat ett par från Hollywould som ser ut att vara ultimata. Vad är problemet? Som vanligt – hisnande pris… Du får tretton par lackballerinas från Indiska för samma pris. Jag har provat dem och oavsett hur mycket den gula lacken lockar, klarar inte mina fötter av dem. Ni kanske har bättre lycka? Jag hoppas att Ni alla får en fin vecka!

Leave a Reply

Your email address will not be published.