Läsarnas val: Examenspresenter

examenspresenter copy

Läsaren Helena önskar sig inspiration till presentinköp inför en stundande lärarexamen. Här är mina förslag. Hoppas att Du och Ni andra i presentköpartagen hittar något användbart!

Tema kunskapens äpple och äpple till läraren. Kanske ett litet kit med äppleting? Här syns lyxig dushtvål från Philosophy. Inspiration till kommande stordåd i lärargärningen – klassiska Döda poeters sällskap. Kunskap väger tungt ibland och bärs gärna i en väska från Svenskt Tenn i tyg Manhattan i design av Josef Frank. Många nycklar blir det att bära på när man är lärare (när nycklarna inte har ersatts av kort). Varför inte en fin nyckelring? Ringen ovan kommer från Mulberry. En fin penna är en klassisk examenspresent som alltid brukar bli uppskattad, liksom förvaring för pennor. Ovan syns ett pennfodral från Tiogruppen.

Rörstrand har precis kommit ut med nio jubileumsskålar i satsningen ID Rörstrand. Skålarna säljs i en begränsad upplaga under 2007. Hanna Werning har designat en färgglad skål för lördagsgodiset eller vad man nu vill använda den till. Finska Tonfisk Design gör bruksföremål i en avskalad ren linje. Här syns en mugg i serien Warm från Russinnet. Klassisk ljusstake i design av Arne Jacobsen från Dansk Design och Skultunas Vikingapärla i silver som finns att beställa hos Satine. Gratulerar till examen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.