Sagovärldar

gittanlyssna.jpg

I höstas inleddes ett samarbete mellan Grammofon och Rabén och Sjögren med utgivandet av Titta-Lyssna böcker. Till sommaren lanseras några nya titlar, däribland en av våra favoritböcker Gittan och fårskallarna av Pija Lindenbaum.

Anna och Henrik har inte riktigt fastnat för konceptet med att lyssna och bläddra i böcker. Jag skulle misstänka att det är betydligt mysigare att sitta i soffan och läsa med mamma eller pappa. När jag var liten älskade jag dock liknande böcker. Jag lyssnade på Disney-sagor och när det sade pling så vände jag. Jag lärde mig snabbt sagorna utantill och försökte sedan övertyga min omgivning om att jag behärskade läsandets ädla konst. Som lite udda merit kan jag fortfarande rabbla en del citat. De sitter i ryggmärgen. -O nej, nej! De smiter med allt mitt guld! – Det var det sista! Åk nu! (Robin Hood). Måhända att fårbräkningar vid sidvändning kan omvända även mina barn?

(Pressbild: Rabèn & Sjögren)

7 comments

  1. Jag kan Micke och Molle på det sättet, och Aristocats. “Toulouse toluse var är du Toulouse” “jag är hääääär”

  2. Aristocats, Robin Hood, Mary Poppins, Peter Pan… m m Jag gillade dem också när jag var runt 5-7 år.Min pappa pratade in sagor åt mig också!och själv så sjöng jag in sånger på kassettband när jag var liten. och när jag var runt 10 spelade jag in kassettband där jag var tv-hallåa, reporter, John Pohlman, JR i Dallas och allt möjligt! Vilka idéer man hade! 🙂

  3. Det är ju en superide inför bilsemestern, om man som jag blir åksjuk av att läsa. Gittan och fårskallarna är en favorit även här…

  4. Jamen visst är cd-saga bra!! Min stora tjej ligger och lyssnar på det när hon ska sova. Då är det Eva o Adam eller Rosa som gäller! Minideckarna har hon en som heter också!Skrattar åt Nillas berättelse om att leka med bandspelaren som liten, me too!Jag kunde spela in nästan vad som helst, har bla en rolig/pinsam inspelning när jag är 7-8 år när jag leker sjuksyster OCH patient *g* fantasi var ingen bristvara kan jag säga!//M

  5. Nilla: Och jag har hela min historiebok från tredje klass inläst på band, liksom geografiboken. Slå det om ni kan – haha! Jag och min bästa kompis älskade att spela in kasettband. Ett billigt nöje så här i efterhand!Linda: Roligt att du gillar sidan! Välkommen över! Ha en fin sommar du också!Helena: Gittan är så genial och man tröttnar aldrig. Kanske något för bilen som sagt!Minks: En till minsann! Jag skall nog leta fram de där gamla banden och se om de fortfarande fungera ;-)!

Leave a Reply

Your email address will not be published.