Midsommardagen

plattar-copy.jpg

Midsommarafton är tillända. Vårt firande innehöll flera traditionella ingredienser. Det regnade småspik, barnen rynkade på näsan åt sillen (liksom deras mamma…), de fina barnkläderna blev alldeles fulla av stänk från jordgubbar och det var någon som drack lite för mycket. Och eftersom vi är ansvarsfulla småbarnsföräldrar var det knappast vi som stod för hulkningarna… De höga festglasen fylldes på med sockerdricka gång på gång och till slut blev det för mycket för liten pojkmage. Efter en insats i badrummet och laddande av tvättmaskinen, kunde jag fortsätta att njuta god mat i goda vänners lag. En lagom aptitretare!

Till midsommarlunchen stekte maken plättar vilket är helglyx i vår familj. Det är liksom mer praktiskt att steka stora pannkakor, men visst är det något speciellt med plättberg. Särskilt om det intages med vispad grädde och jordgubbar. Det bästa är att det finns ett litet miniberg kvar i kylen tills i dag. Jag hoppas att Ni alla hade en fin dag i går!

(Foto: Weronica – En mammas dag)

6 comments

  1. Plättar är jättegott! Det var länge sedan jag gjorde det, men det är nog dags nu. Kanske det kan bli en lunch åt mig och barnen till veckan… Bra blogg förresten! Jag tittar in då och då, men har ganska nyligen hittat hit.

  2. Molly: Visst är det något speciellt med plättar – speciellt när någon annan steker dem :-)! Kul att du gillar sidan! Varmt välkommen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.