Min månad

augusti-copy.jpg

Det är något speciellt med augusti.  Sommaren är mer mätt (när det inte har regnat i hela juli…). Det är hög fin luft. Jag älskar sensommaren. Augusti är en månad full av planer och förhoppningar – som i alla fall brukar hålla till den första höstförkylningen. Jag har exempelvis drabbats av rensningsiver och kastar för glatta livet. Det är en del av augusti för mig!

Duktiga flickor som jag såg fram emot skolstarten i augusti. Det var en höjdpunkt varje år att välja nytt papper till bänken och till skolböckerna. Pennfack, skolväskor, linjaler, anteckningsböcker – mums! Jag förespråkar alltid augusti som en mycket trevligare projektmånad än årskiftets traditionella nyårslöften. Nu känns det roligare att tänka en extra gång när det gäller att vårda kropp och själ. Jag kommer att köra med lite kickoff på sidan gällande exempelvis mina stolta planer på powerwalks och lite annat. Häng med!

9 comments

  1. Skrev precis själv om mina tankar kring augustimånad och höstens antågande så småningom. Visst är augusti en tid för stora planer och förändringar i ens liv. Mer träning t.ex och att börja stiga tidigare på morognarna för att slippa stress osv… Jobbar man som jag som lärare så blir det också så att man börjar på ny kula varje nytt läsår. Även om jag känner ett uns vemod varje år då sommaren nalkas mot sitt slut så gillar jag hösten mycket.Trevlig kväll!

  2. Anna: Jo visst är det lite blandade känslor. Jag tycker mycket om sensommaren och just förhoppningarna om att det är nya tider. Det brukar bli det gamla vanliga efter ett tag, men än så länge lever hoppet :-). Trevlig kväll även till dig!Anna: Ja, det är något speciellt med augusti!

  3. Jag gillar också augusti! Augusti och september brukar vara jättefina månader här i norr. Jag gillar också att det så småningom återgår till “vanlig ordning” med jobb och skola efter vår i år långa semester. I år är det extra spännande eftersom min son börjar i skolan och jag ska starta mitt eget företag!

  4. Håller med till fullo! Augusti är en underbar månad och perfekt för nystart. Här börjar båda barnen dagis om två veckor, maken börjar jobba heltid och nya rutiner ska skapas. En spännande tid!

  5. Hej!Frekvent läsare som nog aldrig lämnat kommentar (är dålig på det), men nu blev jag så inspirerad av dina augustitankar! Känner precis så själv att augusti är en härlig månad, och en bra månad att “ta lite nya tag” efter en skön och avkopplande semester.Kommer också ihåg alla förväntningar på skolstarten när jag var liten och det shoppades bänkpapper, suddisar och kanske, kanske en ny skolväska!1 1/2 v kvar tills gängse rutiner kör igång, detta år med förändring á la stavgång som tillägg till morgonrutinen./alacs

  6. Nilla: Jag är i behov av lite kickoff på diverse områden känner jag, men jag hyser gott hopp i augusti – som vanligt ;-)!Annika: Ja, det är riktigt fina månader. Nu är tydligen lite sommarvärme på ingång också. Gärna lite sol, innan sensommaren tar vid. Det är spännande tider. Skolstart och eget företag! Nyfiken – vad skall du göra? Lycka till med allt!Isabelle: Dottern börjar sexårs om två veckor och sonen fortsätter på förskolan. Jag skall börja jobba på allvar, så det blir nya rutiner här också. Sannerligen en spännande tid!Alacs: Vad roligt att höra från dig! Det är alltid så kul när trogna läsare ger sig till känna. Visst är det perfekt att starta projekt nu när man känner sig lite utvilad. Stavgång till morgonrutinen låter ambitiöst. Jag undrar om jag någonsin kommer att bli morgonmotionerare. Kan man lära sig att bli morgonpigg? Kanske :-)!

  7. […] Augusti som nystartsmånad var i högsta grad en realitet för mig för några sedan. Jag var så in i den trött på mitt småbarnsjag, mina randiga Po.P-tröjor (praktiskt att handla till mig samtidigt som till barnen), mitt hår som alltid var uppsatt i hästsvans med mera med mera. När vi var på Gotland den sommaren lusläste jag en liten skönhetsbilaga till Mama och ljuset uppenbarade sig. Nu skulle det bli nya tider! […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.