Kejsarens nya te?

timefortea.jpg

Nu har jag äntligen provat te från det anrika Kusmi Tea. De vackra plåtburkarna har utövat sin lockelse länge på mig. Jag har en stor svaghet för tilltalande förpackningar. Kusmi Tea firar 140 år i år. Så hur är innehållet då? Kejsarens nya te? En burk med 250 gram betingar ett pris på 160 riksdaler. Jag har avnjutit en kopp Darjeeling till frukost och visst var det mycket gott! En väl rundad smak som stannar länge i munnen. Jag antar att magin kring tehuset, den vackra plåtburken och mina förväntningar hade lite att göra med upplevelsen också.

Det blir en kostsam historia om man utvecklar en alltför stor passion för de fina bladen. Jag dricker te tre gånger om dagen och med Kusmi blir det ett antal penningar. Ett te för väl valda tillfällen månne?

Jag beställde mitt te från Coffenet. Snabb leverans och smidig shopping!

(Foto: Weronica – En mammas dag)

6 comments

  1. Vad bra beskrivit! Känner likadant för just dessa vackra burkar. Snacka om lyckad design. Kan det påverka smaken, tro? Jag är ingen tedrickare av stora mått, men tror ändå att detta te ska smaka bättra än andra! Har sett dem i en mörk tobaksaffär i stan, ska nog införskaffa en nästa gång jag åker dit.Snygg kopp. Min nya passion, har jag märkt.

  2. Caroline: Ja, nog vet de vad de gör med sina förpackningar :-)! Koppen är min nya frukostkopp från Spode som jag har suktat efter bra länge. På Gotland slog jag till och jag njuter varje gång jag använder den!Stephanie: Just den kombon – Prins något – köpte jag också. Jag drack den i går och tror att det är mer drag i dessa teér än i gamla vanliga. Jag kände mig helt susig efteråt. Lite mindre te nästa gång tror jag :-)!Miss Marie: Jo du. De pryder sin plats på hyllan ;-)!

  3. Jeg er helt hektet på Kusmi Tea, det er en fantastisk smak og utolig flotte plåtburkar.Jeg har en web shop og har nöye valgt ut de brukene jeg har kjöpt inn til å begynne med.Grönt te med mynte er ett must (have) nå til vinteren, det er noe man virkelig burde ha i skapet hjemme om man blir syk, influensa, forkjölelse…Blir man gravid eller föler illamående så er grönt te ditron och ingefära perfekt.Min absolutte favoritt så langt er Kashmir Tchai, og lag den med honning. Og gjerne med varmet mjölk og mjölkeskum. Den er god både med og uten mjölk.Og en box ekologisk te borde man alltid ha i disse tider.Og nå er jo Kusmi Tea også kommet med 140 års jubileumsburkar, som er laget i limited edition, det er virkelig noe for samlere med de treaditionelle kusmi tea smakene.Dette er ingen reklametekst men alle disse kusmi tea kan man få kjöpt på selmishop.seHar også smakt en med karamell smak, som var fantastisk god også….. åh det er så mange gode teer!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.