Middagsbordet

 

Det är de små sakerna som gör det. I veckan fick jag ett ryck och kastade ut den matta som har legat under vårt matbord ett antal år. Det var en tålig sisalmatta, men med allt barnspill från mat, dryck, vattenfärgsburkar och annat smått och gott i den genren – må den vila i frid! Nu går vi på direkt på trägolvet och det känns befriande att inte sätta bara fötter på den där mattan…

Samtidigt passade jag på att vända på bordet. Vi har haft bordet stående rakt ut från fönstret tidigare, men när barnstolarna nu lyser med sin frånvaro, fungerar det med ett fristående bord mitt i rummet. En mycket enkel nystart in i den vardag som nu närmar sig med stormsteg.

För övrigt känner jag mig för tillfället mycket inspirerad av fotografering av vardagen. Vi har inte en enda bild på vårt dukade bord som väntar på middagen. Ändå sitter vi där varenda dag. Så här såg det ut i dag innan vi intog Het gryta. Och nej, vi har inte blommor på bordet varje dag. Det är resterna av de sorgliga Mårbackapelargonerna som nu gjort sitt…

8 comments

  1. Det tror jag många glömmer. Att fotografera vardagen. Det kanske är de bilderna som blir de mest intressanta för barnen och barnbarnen.För övrigt, blir jag tokig av att ha lite att göra på jobbet! Jag kollar din blogg flera gånger om dagen.

  2. Caroline: Haha! Det låter bra det att du hänger här ;-)! Hoppas att du får lite mer att göra på nya jobbet då!

    Just nu är jag mycket inne på att fotografera situationer. Matbordet har vi bilder på – men det är närbilder på geggande bebisar som äter mat och annat i den genren. Men nu? Blott ingenting. Bot och bättring!

  3. Vad fint! Snygga tallrikar, berätta!Fotografering är roligt och sedan jag började med tisdagstema i januari så har jag blir ännu mera uppmärksammad på att fotografera udda och vardagliga saker. Kul!

  4. Hej!Va´glad jag blir av att se att du dukar så fint i vardagen. Det är viktigt.Dina barn måste äta bra!!!!! Ha en fortsatt skön helg! Heléne

  5. Birgitta: Visst är de fina! En riktig klassiker!Nilla: När man fotograferar mycket lär man sig som sagt att se på saker på ett nytt sätt. Därför är det bra att utmanas och tänka kreativit! Tallrikarna är klassiska Ostindia från Rörstrand. De tycker jag mycket om!Christina: Ack, ljuva nostalgi då ;-)!Heléne: Haha! Om det vore så väl! Henrik är en riktig petare, trots min dukning :-)! Ha en fin helg du också!

Leave a Reply

Your email address will not be published.