Nya favoriter

Jag har många kokböcker. De jag tycker allra mest om är de som gör att man genast känner sig inspirerad till stordåd i köket. Det är de böcker som får en att hoppas att man skall få snurr på vardagsmatens rullande monotomi. Det är de böcker som får en att tänka att jo, nu är det dags att prova något nytt och att köpa hem andra ingredienser än de gamla vanliga. Italienskt! Hemma hos Johanna är precis en sådan bok. Jag har en del av Johanna Westmans kokböcker, men denna bok från 2005 hamnade av en slump i min varukorg när vi shoppade dinopussel och räkneböcker hos barnens bokklubb. Boken rekommenderas varmt om man vill ha en knuff in i det italienska köket – med vardagsförankring!

hemmahosjohanna-copy.jpg

Testa denna pastarätt. Ni lär inte bli besvikna. Tipp, topp – supergott!

*Sätt ugnen på 150 grader.*Skär tomaterna mitt itu och lägg dem i en ugnssäker form. Hacka vitlöksklyftorna fint och lägg dem i formen. Ta i 2 msk olivolja, rör runt och ställ in formen i ugnen ca 30 minuter.*Skär fläsket i små bitar. Stek det i 2 msk olivolja på medelvärme tills det blir gyllenbrunt. Häll i krossade tomater och socker. Låt såsen puttra i ca 30 minuter.*Koka pastan – vi hade spagetti -så att den är klar när det andra är färdigt.*Blanda ner hälften av de rostade tomaterna i såsen. Lägg i pastan, rör om och låt såsen nätt och jämnt koka upp. Lägg på resten av tomaterna, klipp över basilika och servera genast med riven parmesanost.

6 comments

  1. Johanna….visst är det hon med mixer. Så helt underbar. Har inte sett hennes böcker. Hur har jag ens lyckats undgå det. Nu måste jag ut på jakt….Förresten – Ursnygg blogg

  2. Christina: Visst är det Johanna med Mixer – ett genialt koncept i sig :-)! Böckerna rekommenderas varmt. VI har många av kokböckerna för barn och de är verkligen bra. Jag blev som sagt mycket förtjust i denna italienska kokbok också. Kul att du tycker om bloggen. Ursnygg var en fin komplimang! Varmt välkommen tillbaka!

  3. Låter gott. Letar recept till kommande kalas. Blir nog din bloggkollegas coq-a-vin.Fint stilleben. Ett glas vin räcker med de glasen! Gillar Peugot-kvarnen – har likadana. Det är något viss med nymald pepper och salt. Lite lyxigt.

  4. […] Jag är mycket förtjust i Johanna Westmans kokböcker. Jag och barnen är även stora fan av Johanna & Mixer. Programmet med Johanna och apparaten Mixer med röst av Lennart Jähkel, är stor underhållning för såväl stora som små. Johanna Westman har gett ut ett antal kokböcker för barn. En favorit hos oss är Minsta kokboken som jag har skrivit om tidigare här. Nu kommer en bok för de allra minsta. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.