Lyx

morgonstund.jpg

Det blir lätt en fulltecknad almanacka när man är utan sina hjärtegryn några dagar. Det skall hinnas med mycket som man kanske inte kan göra annars. Maken och jag har tidigare åkt på weekendtripp till huvudstaden. Hotellfrukost har sin charm, men sedan några år har jag bytt strategi helt och hållet. Varför jaga upplevelser när det mest exotiska finns mitt framför näsan? Det allra bästa är att bara vara hemma. Home sweet home utan små fötter blir något helt annat och motsvarar allt det som man kan längta efter ibland. Min främsta lyx är att ligga kvar i sängen och läsa massor av tidningar så länge som jag behagar. Sedan äter jag frukost och har inte några andra magar att ta hänsyn till resten av dagen. Anna och Henrik lever livets glada dagar hos morfar och mormor. Detsamma gör jag i all min rofyllda stillhet. Åh, ljuva mammalyx!

(Foto: Weronica – En mammas dag)

7 comments

  1. Nu kommenterar jag, en av dina små smygläsare :)Håller verkligen med att det är superduper lyx med egen tid. Hade också förmånen att få det tidigare i sommar när barnen var hos mina föräldrar. Dock så planerade jag massor att göra så det blev inte så mycket vila.Men det är ju konstigt….man längtar efter egen tid och när man väl har den så längtar man efter sina barn.

  2. Härligt, njut av ensamheten och tystnaden!! Läsa morgontidningar halva förmiddagen låter underbart. kram 🙂

  3. Jessika: Kan man få nog av egen tid? Förmodligen när barnen har flyttat ut och man sitter där i sin ensamhet och blir sentimental och undrar var de där mysiga ungarna tog vägen!Karin: Vad roligt att du kommenterar! Det är alltid lika kul när trogna smygläsare knapprar lite på tangentbordet. Respons driver mig framåt – ännu mera! Jag har inga projekt alls nu när barnen är borta och det är lyx för mig!Cia: Haha! Ja, är man inte lite märklig så säg!Helena: Jag njuuuuuuuuuuuuuter! Det är så härligt! Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published.