Höstlöv

Hösten närmar sig med stormsteg och därmed skiftar färgerna till en mer mättad skala. I höst är det tydligt att blått slår igenom även på inredningssidan. Kombinationen av blått och svart har tidigare synts på kläder. Inredningstrenderna följer numera modet med en viss eftersläpning. Det är intressant att läsa tanken kring Höganäs Keramiks nya färgsatsning Indigo . Här talas det just om den mörkare färgpaletten – Coloured Darks – där blått och svart blandas med ledorden “mystiskt, magiskt och dramatiskt”. Blått, svart och silver mixas i dessa höstlöv!

hostlov.jpg

Bägare: Det skimrar ordentligt om Mateus nya The shining collection. Silver har varit stort inom modebranschen ett bra tag nu. I höst kommer det stora genombrottet även på inredningssidan.Glas: Iittala satsar på att lansera nya varjedags-glas Ote med den unge formgivaren Aleksi Perälä. Betecknande är att glasen kommer i ultramarin, liksom även klassikerna Kartio och glasen i design av Aino Alto.Kudde: Linum firar Carl von Linné med mönstret Botanica av välbekanta Erika Pekkari.Almanacka: Ordning och Redas klassiker i en härlig blå nyans.Sittpuff: Sitt fint på silvrigt läder från Zid zid kids och Inneonline.

Polotröjan finns hos H&M och väskan är en höstnyhet från Wedins. Happy autumn!

signature

8 comments

  1. Tjing för nya Iittalaglasen säger jag!! Jag ska erkänna att det i övrigt är ganska klent med blått i mitt hem och allra helst i garderoben. Investering får ske efter semesterresan. Hoppas dock att brunt o grönt går hem i höst också för jag ser framemot att få använda mina nansopolos igen ;)//M

  2. Fint kollage – som alltid.Linné-kudden är riktigt stilig. Såg på Linums hemsida att den även finns i grönt. Svårt att välja. Du är verkligen en bra inspirationskälla!

  3. Kudden från Linum är jättefin och alldeles säkert är kvaliteten mycket bra! Jag gillar verkligen färgen på väskan – hoppas att den är lika vacker i verkligheten. Ett mycket fint och inspirerande collage!

  4. Väskan var inte dum… Har köpt en svart kappa till hösten och en tjockare grå till vintern. Kanske jag skulle satsa på en blå väska istället för en svart som jag hade tänkt? Tål att tänka på 😉

  5. Minks: Ta glasen du – haha! Det kommer fler färgkombinationer framöver. Brunt och grönt går alltid hem hos mig – speciellt då Nansopolos ;-)!Pethra: Jag har inte heller något från Mateus. Det är roligt med ett företag som utvecklas snabbt och tar till sig rådande trender på sitt sätt.Caroline: Tack! Vad glad jag blir! Det skall bli spännande att se alla höstnyheter i butik sedan.Ljuvligt hemma: Man tackar!Annika: Jag har haft en del kuddar från Linum och har också alltid varit nöjd med kvalitén. Väskan ser fin ut på bild, men man vet aldrig hur det är i verkligheten. Tyvärr får man ju inte riktigt skinn i de prisklasserna. Tack för dina rara ord!Jessika: En blå väska skulle alldeles säkerligen passa förträffligt där. Tänk på du ;-)!Helena: Vad roligt att du tyckte om collaget! Kudden är riktigt fin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *