Köksinspiration

eisenmankok-copy.jpg

Högen med tidningar här hemma är – host – just mycket hög. Det senaste tillskottet är Elle Interiör Kök & Bad. När jag närmar mig en ny tidning blir det först en snabb genombläddring. Sedan läser jag de reportage som jag tycker är intressanta och antecknar saker som är värda att titta närmare på. Ibland har tidningarna sidor som jag av olika anledningar återvänder till många gånger. I Elles specialtidning är det reportaget kring Monica Eisenmans kök. Hon har en fåtölj vid sitt köksfönster – bara en sådan sak! Det är ett litet kök, men ack så charmigt. Reportaget avslutas dessutom med ett recept på en chokladmuffins med tryffel. Kan man annat än inte tycka om? Tittgodis för mig!

I oktober kommer systrarna Eisenmans nya bok ut. Boken har ett av de mest bedårande omslagen på länge. Vinterns söta är höstens måste i kokboksfloran!

(Bilder: Elle Interiör, pressbild från Forum samt fåtölj Ektorp från IKEA)

5 comments

  1. Åh, så härligt – inte bara jag som är “tidnings-junkie”! Det bästa är nog är ögonblicket jag öppnar en helt ny, orörd tidning och känner doften från de glossiga sidorna. 🙂 Köpte på mig ett ordentligt lager i London i augusti, har ännu inte nått ner till botten… men nu måste jag springa ut och köpa Elle Interiörs specialnummer också!

  2. Cecilia: Haha! Du är i gott sällskap kan jag säga! Jag håller med om att det bästa nästan är innan man har läst tidningen. Att ha några som ligger och väntar! Londonlager låter mycket trevligt! Linnéa: Ja, jag känner på mig att det är en riktig höjdare!

  3. Jag gillar också tidningar, att få sätta sig i lugn och ro och bara bläddra igenom första gången, gärna med en kopp thé att sippa på. Först när jag bläddrat igenom tidningen en gång kan jag ge mig på att läsa artiklarna.Vinterns Söta kommer jag också att skaffa, tror helt enkelt att jag ska skriva upp den på min “önska till födelsedag och julklappslista”, eftersom jag fyller år några dagar före jul så blir det ju en och samma lista. På den listan kommer nog också den här boken att stå: Tillfällen att njuta en liten smula av Therese Wikström. http://www.adlibris.se/product.aspx?isbn=9151848732

  4. Ingrid: Ja, det är mumma det! Jag ser fram emot Vinterns söta. Jag köpte Wikströms bok i somras på semestern, men det klickade inte så där 100 % med boken formmässigt. Fina recept, men jag blev inte så där vansinnigt inspirerad. En fin bok, men det där sista lilla extra saknas – tycker jag. Jag skall nog bläddra igen och ge den en ny chans!

Leave a Reply

Your email address will not be published.