Lista

lista-copy.jpg

Min stil: Klassisk och stilren med modetwist. Jag vill ha en bra bas som sedan kan kryddas med detaljer. A thing of beauty is a joy forever.

Mina färger: Svart, brun, vit och grå som bas, sedan kompletterar jag gärna med många andra färger. Just nu känns orange och lila extra aktuella.

Min inspiration: Min höga trave av månadsmagasin samt bloggar och nätet i stort. Sedan inspireras jag alltid av klassiker såsom Josef Franks inredningsfilosofi och Jackie Kennedys eviga stil.

Bästa detaljen: När det gäller mode – väska och smycken. När det gäller hemmet – kuddar och böcker.

Favoritmaterial: Jag tycker framförallt om att mixa material för att uppnå spännande möten – exempelvis siden och tweed. Annars är det generella svaret naturmaterial. Aldrig akryl!

Trött på: Personligen är jag tämligen trött på ugglorna som hoar allt tröttare, 70talsretro som mest blickar bakåt istället för att tänka nytt, den glittriga trenden som har gått lite överstyr och den svulstiga barocktrenden med utsmyckningar i dramatiskt svart. Jag välkomnar en mer personlig stil där trender är något roligt och en extra krydda, inte huvudsaken.

Tror på i höst: Art Deco med inspiration från 1930- 40-talen med mustiga färger och ett mer ombonat ideal. Ekologiskt tänkande inom såväl kläder som inredning. Det speciella och det unika, istället för det massproducerade. Sedan tror jag alltid på en personlig stil där man plockar det som passar en själv.

Det var länge sedan jag gjorde en lista. Denna hittade jag hos Sophies Fashion. Häng gärna på Ni som vill!

(Bilder: Fantastiskt omslag från Vogue 1957 från Allposters – evig stil om man bortser från cigaretten. Kuddhög från Svenskt Tenn)

5 comments

  1. Frida: Jag gillar att fylla i och läsa bra listor. Kul som lite omväxling – roligt att du uppskattade det!Sara: Ack, sicken bra smak! Den är så vacker :-)!

Leave a Reply

Your email address will not be published.