Inspiration: Höstrustning av mamma på kontor

Jag fick en läsarönskning om ett collage kring höstrustning av arbetskläder för en mamma som undervisar, sitter vid datorn samt har en del representativa uppdrag. Önskemålen var praktiskt, neutralt, bekvämt och inte för strikt. Här är mina förslag till dig och till andra. Håll till godo!

Om man skall göra stora investeringar lönar det sig alltid att satsa på en basgarderob som fungerar i alla sammanhang. Nedan syns en svart kappa i en klassisk modell, en svart skinnväska, en scarf, en klassisk svart kofta och ett halsband. Allt finns i alla prisklasser! Kappan kommer från Lindex, väskan är en klassisk Bayswater från Mulberry,  scarfen kommer från Hermès, cashmerekoftan finns hos My Pashmina och smycket kommer från Tiffany.

kladcollage-copy.jpg

Förslagen på fyra outfits utgår från materialmöten och tanken om proportioner. Våga mixa material för en fin effekt och tänk alltid på klädernas form. Om du har en oversizetröja, ha en smal nederdel och tvärtom. Kombinera blanka skira material med grovt stickat. Och våga lite färg ibland – om inte annat på en accessoar!

1. Oversizetröja från French Connection och smala strechbyxor från H&M.2. Grovstickad tröja från Ellos, kort kjol i sidencrepe från La Redoute, strumpbyxor från H&M och skor från Don&Donna.3. Rutig vid byxa från H&M och satinblus från La Redoute.4. Grå klänning med markerad midja från H&M och höga svarta stövlar från Rockport.

signature

9 comments

  1. Vad fint! Tack för bra tips inför kommande shopping fredag. Då ska jag och en väninna ut och bara shoppa, fika och äta god middag på kvällen. Förhoppningsvis blir det Linköping och Lin & Co (tror jag att den heter, affären)

  2. Jättetrevlig inspiration och mycket bra tips. Får säga att jag verkligen gillar din blog för den har en härlig mix av trend, barn och inredning. Den är dessutom snygg och du skriver på ett mycket trevlig sätt.

  3. Åh tack vännen för att du hörsammade min önskan. Jag föll direkt för koftan, kappan, samt outfit 1 och 4. Mycket intressant! Nu ska ekipieras! Hurra hurra!

  4. Inspirerande! Behövligt efter min garderobsrensning och plan att satsa på snygga basplagg i höst! Gillar dina kollage och blogg i övrigt väldigt. Har länkat till din sida idag, hoppas det är ok!!?/Ingela

  5. Jessika: Jag har inte sett den IRL, men bilden bådar sannerligen gott. Om du kikat länge och fortfarande tycker om den – slå till! Då har du klurat ett tag och då blir det ett bra köp!Karin: Det låter mycket trevligt! Japp. Lin & Co finns i staden. Hoppas att ni får en fin shoppingtur!Desiree: Åh, vad glad jag blir! Tack :-)! Lo: Åh, vad kul att du hittade något som du tyckte om! Lycka till på shoppingturen! KramNilla: Man tackar :-)! Det är alltid roligt att det som man gör uppskattas!Ingela: Basplagg är nyckeln i garderoben. De är kanske inte de roligaste inköpen, men det är de som bygger upp helheten. Kul att du länkar! Dina ord om sidan glädjer mig mycket!

  6. Jättefint. Skulle kunna ta alla outfits rakt av. Fast med lite modifiering: jag vill ha mer färger! Men det är ju lätt ordnat men en scrarf, ett halsband, ett skärp, eller nåt annat färgglatt.

  7. Veronika: Japp, färg piggar sannerligen upp. En bra bas med färgklickar är min grej och flera av kläderna finns i mer färgglada varianter också. Kul att du gillade!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *