Utvalt: Moln av Gunila Axén

klassiskamoln-copy.jpg

I år firar mönstret Moln av Gunila Axén hela 40 år. Molnen har kommit att bli moderna klassiker som numera finns att få i en rad produkter. Det kan vara en hårfin gräns mellan att bli överexponerad eller ej, men jag tycker ändå att molnen har klarat sig med äran i behåll. Mönstret har en förmåga att kunna variera mycket i sitt uttryck beroende på vilket sammanhang det syns i. Min sommarväska har orange botten med vita moln, liksom en kudde i soffan.

Färg & Form lanserar nu i samarbete med Axén mönstret i svart och vitt. Jag gillar orosmolnen med det grafiska uttrycket. Gärna en kudde i riktning mot vår soffa!

6 comments

  1. Jag håller med dig; Moln har klarat sig från att bli överexponerat, till skillnad från ex Unikko (Marimekko) som ett tag visades överallt! Nu har det dock lugnat ner sig lite, som tur är. Det mönstret förtjänar bättre. Jag är mycket förtjust i Moln och överst på önskelistan står ett blått bäddset till min son.

  2. Minks: Åh, nu blir jag riktigt förvånad. Grönt säger du?! Nähä ;-)!Annika: Ja, molnen lyckas fortfarande beröra tycker jag. Ödet för Marimekkos blommor borde sannerligen vara bättre… Gärna några bäddset hitåt tack!Helena: Ja, dessa moln är riktigt fina!

  3. Först och främst – tack för en finfin blogg!En fråga – du vet inte om soffkuddarna säljs i någon webbshop? Eller IRL-shop? Känner ett skriande behov av en svart… 🙂

  4. Anna: Vad kul att du gillar sidan! Varsågod :-)! Jag är själv spekulant på de svarta som sagt. Jag har inte sett dem någonstans ännu, men det hoppas jag förändras snart. Akvi Home har de grå fodralen. Jag återkommer om jag ser dem!

Leave a Reply

Your email address will not be published.