Höstens vackraste bok

59buketter-copy.jpg

Vi är bara i början av höstens bokutgivning ännu. Jag dristar mig ändå till att utnämna 59 buketter från min trädgård av Denise Grünstein till höstens vackraste bok. Det är sällan man finner sig alldeles mållös när man bläddrar i en bok. Här blir man det. Denise Grünstein, välkänd fotograf och konstnär, har skapat en bok fylld av fantastiska bilder. Läsaren får följa med på trädgårdsvandringar under ett år. I boken varvas underfundiga dagboksanteckningar om livet i trädgården med bilder som tar andan ur en. Drömmarna om perfektion varvas med reella trädgårdsbekymmer.

Jag har bläddrat i mitt exemplar av boken ett antal gånger nu. Ögat tröttnar inte i första taget. Detta torde vara en utmärkt present till de som uppskattar vackra ting av alla de slag. Något att lägga i julklappssäcken så småningom? Höstens vackraste bok!

(Pressbilder från Norstedts Förlagsgrupp. Fotografier av Denise Grünstein)

Adlibris kan man provläsa lite i boken.

4 comments

  1. Jag älskar hennes uttryck, det är alltid vackert och drömskt på något sätt, mycket tilltalade… Första gången jag kom i kontakt med hennes porträttfoton var i gamla MJ. Boktipset tackar jag för – det blir en perfekt julklapp till mamma och då kan ju jag tjuvkika!

  2. Helena: Ja, hon är verkligen begåvad på alla sätt! Boken rekommenderas varmt som synes och lär bli en utmärkt julklapp!Cia: Här snackar vi blomsterfotografering på hög nivå! Jag blir så inspirerad på min amatörnivå.AnnaKarin: De är helt bedårande också! En fantastisk bok som säkerligen kommer att glädja julklappsmottagare!

Leave a Reply

Your email address will not be published.