Nyfiken på

id-copy.jpg

Min halva sopsäck från badrummet med allsköns produkter som samlats under åren, borde kanske lägga sordi på min iver att prova nya sköna ting. Nu är jag back to basic och har endast behållt de saker som jag verkligen använder. Morgonritualen är nere på minimalt antal produkter som går snabbt och som fungerar. Jag kan dock ändå inte låta bli att vara nyfiken på en del ting som dyker upp.

Mineralsmink har varit på tapeten ett bra tag nu. Jag har inte provat ännu, men är mycket nyfiken. HQ Hair har precis fått in ett Newbie Kit från i.d. bareMinerals. Jag gillar tanken med naturliga ting i ansiktet, även om man får lite “missionsvibbar” från en del på den amerikanska sidan. Det som får mig att tveka är just denna speciella teknik med swirl, tap och buff. Det blir förmodligen rutin efter ett tag, men jag kan se mig själv stå och mecka med de där burkarna och borstarna på morgonen… Är det någon som har provat?

15 comments

 1. Hej!Jag läser din blogg varje dag Weronica! Jag använder Id. Jag trivs väldigt bra med det! För mig var det bra dels för att jag inte alltid sminkar mig och då hinner inte sminket bli dåligt, men också för att det är solskydd i fondaitionen och det passar mig som rödhårig väldigt bra. Det tog ett litet tag att lära mig tekniken men nu går det av bara farten. Jag köpte mitt “kit” på sephora i paris och då följde en dvd med. Det låter fånigt men för mig var det väldigt bra att titta och lära mig hur det fungerar.Må så gott och fortsätt ditt fina arbete med bloggen!!QramSonja

 2. Jag använder Id både foundation och rouge och är jättenöjd. Det är bara att slå upp lite i locket, snurra runt borsten och sedan snurra runt i ansiktet. Tycker iochförsig att det passar mest som vardagsfoundation för till fest vill nog i allafall jag ha lite mer täckande. Men man kanske kan köra på lite mer foundation bara.Lycka till

 3. Islandgirl: Det låter mycket bra. Jag är framförallt ute efter vardagsmake som funkar. Tack för ditt svar!Sonja: Hej! Vad roligt att höra från dig! Jag tror ju också att det är rutin som gäller här och det gäller väl att övervinna det där första motståndet. Min hud gör lite av uppror just nu mot massor av tid framför datorn och begynnande kallare luft, så jag vill prova något nytt. Det låter hoppfullt att man lär sig snabbt. Ha en riktigt fin helg! Kram Weronica

 4. Jag andvänder Id mineralsmink och är väldans nöjd med det. Jag andvänder både foundation och mineral veil ovanpå det. Jag har även provat en del av Id mineralskuggor och gillar dem. Jag tycker du ska prova ett sådant prova på kit. Det finns ju en hel del andra märken som också har mineralsmink som inte är Id som kan vara billigare. Jag vet dock inte hur deras kvalité är. När man andvänder sig av mineralsmink är det viktigt att man andvänder sig av bra borstar och rätt typ av borste. Till foundation och mineralveil ska man ha en Kabukiborste för att kunna buffa in sminket på rätt sätt. Men jag gillar som sagt Id och är hooked.

 5. Jag använder också I.D och det funkar jättebra på min känsliga hud. Förr hade jag ALLTID eksem i ansiktet men aldrig sedan jag började att använda I.D.Rekomenderas varmt!

 6. Här är ännu en som buffar 🙂 Jag tycker det är suveränt faktiskt. Så smidigt, går fort, resultatet blir jämnt och fint. Innehåller ju dock både titan och zinkoxider som nu i dagarna varit på tapeten för att vara cancerframkallande, men å andra sidan är det måååånga produkter som använder dessa oxider, detta eftersom de ger solskydd. Vill man lära sig mycket om smink och hudvård och dess kemi så ska man kolla in http://www.cosmeticscop.com/Där kan man läsa recensioner av hudvård och smink och dessutom lära sig fakta bakom många av skönhetprodukternar säljargument och i många fall skitsnack. Lite kul om man är lite lagom nördig som mig 😉

 7. det låter verkligen krångligare än vad det är. jag använder det varje dag och jag är supernöjd. Tar ingene xtra tid tycker jag!jag har ID-mineralpudret men en borste från Isadoras mineral-sortiment.

 8. Tack för att Ni har delat med er! Det kliar rejält i klickfingrarna och det kan nog passa med ett startset för att se vad jag tycker om produkten och tekniken. Tack!

 9. Jag har foundation och ögonskuggor och tycker de är toppen! Solskyddsfaktorn är ett stort plus och det är absolut inga problem med swirl, tap, buff tekniken. Lycka till!

 10. Min man var i USA för ett par veckor sedan och köpte ett i.d startset till mig, precis som jag bett om. Har ännu inte tittat på dvdn som hör till men har provat lite ändå och är mycket nöjd med resultatet. Klicka på Weronica!

 11. Jag använder Id foundation i bland. Den är enkel att använda när man väl kommer på det och väldigt dryg. Rouget har jag svårare för eftersom det är extremt mycket pigment i det och svårt att få jämnt.

 12. hej allihopa=) för några veckor sedan gick jagtill en hudterapeut för första gången, det var som att komma till himlen(typ) jag har länge varit trött på min hy, den har krånglat från och till sedan tonåren med finnar o utslag, att man är rödhårig och har känslig hy samt lite allergier gör inte det hela bättre. Hudterapeuten var otroligt förstående och tog sig verkligen tid och lyssnade till skillnad från läkare som säger “det här är inte så farligt, många har likadant” …som om det hjälper just mig!? blevrekommenderad att köpa MD formulations rengöring och ansiktskräm id mineralsmink. Första 12 dagarna fick jag betydligt fler finnar medan knottret i ansiktet började försvinna…och nu efter 3 veckor har finnarna dragit sig tillbaka och jag har inga rodnader eller knott kvar…=) jag är så glad, jag är för första gången stolt över min hy!rekommenderas verkligen dessa produkter!!! tänk bara på att det första 2 veckorna kan bli värre med MDs produkter, eftersom den verkligen går på djupet och tar bort allt smuts, men sen blir hyn underbarlycka till! /

 13. jag har använt Isadoras mineralsmink och är nöjd. ett billigare alternativ, men ger dock inte ett lika snyggt resultat som I.d:s mineralpuder, som jag nu använder. det är verkligen värt pengarna och det håller länge.

Leave a Reply

Your email address will not be published.