Organisera mera

henrikparm-copy.jpg

Jag är mycket nöjd med mina insatser hittills under helgen. Efter en hotande datorkrasch i somras inköptes en extern hårddisk. Jag blir alldeles galen på mig själv. Jag lär mig aldrig! Efter en tjutande dator, brände jag skivor och grejade med allt möjligt. Men innan i dag stod hårddisken i en kartong och samlade damm. Installationen och överföringen av bilder tog sedan cirka en timma. Och nu skall jag såklart kontinuerligt spara allt på den externa hårddisken…

Jag har även införskaffat en pärm till alla barnens papper från förskolan. Annas lärare levererar ett föredömligt veckobrev varje fredag. Nu åker de rakt in i en lysande orange Jopa. Allt samlat på ett ställe – finemang!

Ett annat steg till det nya organiserade hushållet är Familjeboken från svenska Topstone. Här har man möjlighet att samla information kring alla familjemedlemmar på ett ställe. Försäkringar, prenumerationer och scheman – här finns plats för det mesta. Utmaningen för mig är att uppdatera känner jag. Jag börjar gärna i stor skala och sedan brukar det gå utför. En fin idé är det dock sannerligen!

(Ni ser väl höstens must have på tröjfronten? Inte ta av mer än i nödfall!)

11 comments

  1. Har använt familjeboken sen januari o här har den har funkat super – 4 barn på olika ställen o nån form av organisering är ett måste!!

  2. Det kliade i mina fingrar när jag upptäckte Familjeboken i somras… men jag vågade inte köpa detta inspirerande ting. Det är det här med att uppdatera. Det bästa (men kanske inte det mest estetiska) är att ha allt, allt på ett ställe. Hos oss blir det i datorn. Praktiskt eftersom datorn alltid finns tillgänglig i köket. Men gillar man att skriva för hand och pyssla lite är det förstås lite tråkigare.

  3. Hmm, en extern hårddisk borde jag nog också köpa till den stationära PC:n hemma, den var farligt nära en krasch för några veckor sen. Men jag drömmer även om en bärbar mac till mig själv…Att organisera är alltid kul, ska bli underbart att kunna starta helt på ny kula med allt sånt i nya huset snart!Hoppas helgen varit bra, vår var väldigt njutningsfull!:)

  4. Jag är så oorganiserad att även om jag organiserade upp mitt liv och skrev in allt i Familjeboken så tro fasen att jag skulle lyckas slarva bort boken! 😀

  5. Vi kör nu http://www.netfamily.se som jag bloggat om. Extern hårddisk införskaffades i somras och nu ska väl alla korten vara safe, men, det stundar en omgång ordnapapperskort också… och har gjort ett tag, när hittar man tid att prioritera det??//M

  6. LoX: Varsågod! Det verkar vara en riktig hit för den organisationsälskande!Nadina: Jag får kika in vid tillfälle!Nilla: Pärmar är bra och jag gillar de klassiska Jopa-pärmarna. Lyckan var total när sonens tröjor landade här förra veckan. Han har bott i T-rex tröjan och i dag var det luftning av krokodilerna. Hoppas att ni får dem snart!Jess: Jag kan tänka mig att den är super när man skall fixa den logistiken. Själv har vi inte så mycket att hålla reda på än så länge, men det lär komma!Jessica: Datorn skall icke underskattas, speciellt inte nu med en extern hårddisk och allt ;-)! Ingela: Det känns tryggt med den där lilla disken som står där och tickar. Det gäller att man för över grejerna till den dock. Några klick är allt som behövs, men de kan vara nog så besvärliga att komma till skott med ibland. Härligt med nytt hus. Jag ser också en förhoppningsfull nystart på husfronten!Sanna: Haha! Det kan ligga något i det ;-)!Minks: Just ja! Det verkar jättesmart! Ordna papperskort – host och harkel – när skall man hinna med det som sagt?!

  7. Hej – en annan sak – har just beställt must have tröjan, hur tycker du att den är i strl? Byxorna var slut… alltid kul med hela set!

  8. Ulrika: Tröjan är i ganska smal modell, ganska lång och med långa ärmar. Jag tog den storlek som Henrik vanligtvis har och den passar fint till honom. Ärmarna är lite långa. Jag har inte tvättat den ännu – när får jag det :-)?! – så den kanske drar ihop sig lite.

  9. I had a dream to begin my organization, nevertheless I didn’t have got enough of cash to do this. Thank God my close colleague proposed to use the credit loans. Therefore I used the auto loan and realized my desire.

Leave a Reply

Your email address will not be published.