Home Sweet Home

hushus.jpg

Detta är vad jag har på hjärnan just nu. Vi har ett möte inbokat på fredag för att prata tomt och hus med en representant för Myresjöhus. I dag har jag ätit lunch med en av mina bästa vänner som redan är i blandar- och spotlightvalbranschen. Nu återstår det att se vad det blir av detta projekt för vår del, men detta med hus känns lite spännande igen. Att bygga nytt med allt vad det innebär verkar vara uppslukande i perioder. Jag må vara handlingskraftig, men oj vad det verkar vara mycket att tänka på. Jag sitter fortfarande och bläddrar i katalogen fram och tillbaka och får nog börja om lite från början. Vad vill vi att ett hus skall innehålla? Hur skall vi kunna växa med huset? Någon som varit eller är i nybyggarbranschen? En uppslukande verksamhet så gott som något!

(Bild: Grönskär från Myresjöhus)

15 comments

 1. Hej Ramlade in här när jag surfade runt.Kul att se en till som ska ge sig in i den djungeln med Myresjöhus =) Det är en fantastisk resa att bygga! Ha det så skoj. /S

 2. Ramlade in jag oxa. Det tackar vi for. Jag ska inte bygga Myresjohus men jag ska helrenovera ett hus – i Italien! Hoppas att vi kan sno/ge/fa tips av varandra! Pa aterseende.

 3. Vad kul att det börjar hända saker på husfronten igen! Hoppas att det går vägen den här gången! Jag håller tummarna!

 4. Åh vad kul!Vi var på gång, men det blev en annan lösning. Däremot håller vi dörrarna öppna för framtiden att vi kanske, om vi hittar en bra tomt, kan tänka oss att bygga nytt!//M

 5. Jag har varit i ett Grönskär-hus (det finns ett visningshus här i Vallentuna där jag bor) och de är helt fantastiska!!! Ljusa och luftiga med härlig planlösning. Nu är inte jag i nybyggarbranschen direkt. Precis tvärtom för vi har just köpt ett hus från -47. :-)Tack för en trevlig blogg förresten, tror inte jag har kommenterat här förut men jag brukar besöka sidan då och då.

 6. Vilket spännande och angenämt projekt att ägna sina tankar åt!Jag har inte byggt hus någon gång, men jag bor i ett litet hus. Om jag skulle bygga ett eget hus så skulle jag lägga stor vikt vid hallen och dess förvaringsutrymmen, något som kanske ofta glöms bort. Att ständigt se gympapåsar, gummistövlar, bandyklubbor och radiostyrda bilar med sandiga hjul (Ett urval ur vår hall just nu…) är ingen rolig syn att mötas av när man kommer in! Rejäla garderober i varje rum!Jag har hört av många som byggt att man borde få bygga hus två gånger för att man då lärt sig av sina misstag. Säkert gör du rätt i att planera och fundera. Lycka till!

 7. hej! Läser dig dagligen, och har “snattat” några bra tips av dig… mao, så har jag upptäckt nya skönhetssidor, inredningssidor mm som resulterat i köp! Kul!Vi har sökt bygglov i mars på en gudomlig tomt i en byhåla i Dalarna. MEN, byggnadsnämden i vår kommun hakar upp sig på allt o inget… men tror iaf att det snart e klart!Det blir en enplanare på 150 kvadrat, v-rum ca 50 med ryggåstak. Kök i anslutning. vi har valt Fiskarheden Villan. (Egen ritning)Pris för nyckelfärdigt 1.6 men då ska ju “allt annat” plussas på… HUGA! Jag tycker iaf att det känns som ootroligt spännande o kul att få bygga nytt. I mitt huvud har jag ju sen lääänge lagt på dukarna o hängt upp gardiner! Det sista jag tänker på VARJE kväll innan jag somnar är förvaringar, köksgolv oh annat kul.Lycka till på fredag!

 8. Hoppas det blir ett givande möte på fredag, modellen här uppe var snygg, kul att kunna göra sina egna val från början(även om det är ett modellhus). Skulle gärna 🙂 ha ett nytt hus om jag slapp processen av arbete under tiden. Vår familj är nog lite för lata för att orka den insats som krävs! Men det går ju såklart att leja bort allt:)

 9. Oj! Jag höll på att få hjärtinfarkt. Trodde det var ett Trivselhus. DE har jag ERFARENHET av!!! 🙁 Vi styckade och sålde en del av vårt tomt och där byggdes ett dito. Vilken mardröm! Både för oss och för familjen som byggde. Men om jag ska runda av: Det viktigaste när man bygger hus är inte val av köksutrustnng, kakel, mm. Det är husets placering på tomten. Var finns kvällssolen? Var finns den finaste utsikten? I vilka rum vill man inte ha insyn? Och glöm för all del inte att planera för förvaring av allt som hör villaboende till.Cyklar, gräsklippare, utemöbler, redskap, mm.Hoppas inte jag avskräcker dig nu… (snyggt hus btw)Stort lycka till på fredag!

 10. superfint! så spännande! vi är mitt uppe i det, en resa utan dess like. men oj så kul, spänande och galet! lycka till massor och kika gärna in. har en flik där jag skrivit om hela byggprocessen. kram

 11. Trollisbo: Kul att du ramlade in ! Jag skall kika in på din sida. Vi får se vad detta spår leder till för vår del. Vi har bokat ett annat hus, men byggstarten dröjer på grund av överklaganden. Nu är jag mer än redo att hoppa på något annat istället!Jessika: Jag sitter och bläddrar fram och tillbaka i den där katalogen och till slut flimrar det bara för ögonen ;-)! Det klarnar förhoppningsvis lite efter morgondagens möte.Jess: Aha! Forumet har jag varit inne på och tittat. Jag lär väl börja hänga där sedan om det blir ett nybygge för vår del. Det var liksom inte alls svårt att tänka mig själv sitta där och diskutera takåsar och annat. Jag har en stor projektådra i mig, det är en sak som är säker – haha!Åsa: Oj, sicket projekt! Kul att du ramlade in här!Annika: Tack! Tummarna uppsattas!Minks: Det känns som ett stort projekt att ta sig an, men å andra sidan mycket roligt och utmanande! Vi får se var det tar vägen!Helena: Kul att du gillar sidan! Äldre hus är ack så charmiga och egentligen suktar jag efter det. Men det är bara att inse sina begränsningar i detta läge. Varken jag eller maken är några hemmafixare alls och vissa talanger bör man nog besitta för att bo i ett hus som behöver omvårdnad. Lycka till med ert hus!Annika: Tack! Jo, man lär sig säkerligen en hel del genom processens gång. Förvaring är bra och något som behöver tänkas extra på med tanke på alla barnens prylar. ‘Syssan: Vad kul att höra från en trogen läsare! Jag kunde inte sova i går heller på grund av planlösningar som snurrade i huvudet. Ert projekt låter riktigt spännande! Lycka till med det!Helena: Vi har tummen mitt i handen båda två, så här blir det totalentreprenad :-)! Det som lockar med ett nybyggt hus är också att det (förhoppningsvis) inte blir så mycket underhållningsarbete på ett antal år.Nilla: Ja, det är snyggt! Jag vet inte riktigt om jag är typen som vill ha riktigt stora fönster. Snyggt med ljus och öppenhet, men jag är möjligen inne på en mer klassisk linje.Anneli: Usch då! Vilken trist historia! Du har helt rätt om tomten såklart. I morgon hoppas jag att det klarnar lite vilka tomter som är akutella och vilka hus som kan passa på dem. Tack för tips och i min nyfunna huseufori är det svårt att avskräcka ;-)!Dreamhouse: Nu var det ett tag sedan jag kikade in på din sida. Skall uppdatera mig! Kan tänka mig att det är en blandning av det mesta att bygga nytt ja. Kram!

 12. Det är mååååånga val att göra. Men det finns en del pengar att spara även om man nu som ni vill ha helenteprenad. Nu bygger vi ju inte själva, men ett par av våra bästa vänner bygger så vi har blivit lite insatta. Våra vänner har valt ett arkitektritat hus, dvs ingen färdiglösning från t ex myresjöhus. Sen har de kontaktat mååååånga byggfirmor för offerter. De har hittat en firma nu som gör allt, gjuter platta och bygger huset som kommer att komma i moduler på liknande sätt som färdiga lösningar. På det viset så sparar de rätt mycket pengar jämfört med ett motsvarande hus från någon av färdig-tillverkarna. Men då är det ju en del extratid de lagt ner på att jaga entreprenadfirmor och sånt.Sen har ju dom valt att göra mycket själva sen också, kök och badrum har jag för mig att de bestämt sig för att det ska vara klart, men i resten av rummen ska de själva göra allt från golv till tak. Men de gillar ju sånt, och dessutom, bygger man över 200kvm men fortfarande bara är två pers…. Ja, då gör det ju inget om några rum tar lite tid.

Leave a Reply

Your email address will not be published.