Sagan om Tika

tikadino.jpg

Det var en gång en liten Tyrannosaurus Rex som inte ville gå till sin dinosaurieförskola. Han hette Tika och bodde i en grotta med sin syster Nanoo och sin mamma och pappa. – Jag vill inte gå till förskolan! sa Tika, medans systern Nanoo stod och hoppade i grottöppningen ivrig att komma iväg. – Men Tika, det finns ingenting att vara rädd för, säger T-rex-mamman. Och tänk på din kompis som står och väntar på dig. Och tänk på allt gott Torosauruskött som fröknarna har fixat till fredagsmyset.Jag vill inte gå till förskolan! sa Tika i alla fall. – Men tänk på alla nya dinosaurieljud som du kan lära dig, sa mamman. Du kan ju redan T och I som den allra största T-rexen i hela dalen. – Jag vill inte gå till förskolan! sa Tika i alla fall. – Men kan du inte hämta en av dina stenar som du samlar på, så kan jag ladda den med pussar? sa mamman.

– Det har jag faktiskt slutat med för länge sedan, mamma! Det räcker med att du pussar mig nu. Både Tika och Henrik kom i väg. Även en Tyrannosaurus kan vara lite rädd ibland.

signature

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *