Morfar

morfararbast-copy.jpg

Henrik har alltid haft en speciell relation till sin morfar. Morfar är den som han alltid längtar efter. Morfar är den som kan fixa allting i hela världen. Morfar är den som skall få sova över på golvet i hans nya rum. Morfar och Jonatan på förskolan är hans bästa kompisar. Morfar är världens bästa – såklart!

Kudde från Syster Lycklig

13 comments

  1. Vad härligt och värdefullt det är med relationer mellan barnbarn och far och morföräldrar!!!!Här är det dottern i huset som är VÄLDIGT tajt med mormor, min mamma. Det har de alltid varit, från start! Lillgrabben är iofs också väldigt förtjust i “momorr”!//M

  2. Minks: Jag håller fullständigt med om vänskap mellan generationerna. Det är roligt att stå bredvid och se den totala hängivenheten som barnen går in med i relationerna. Det är en förmån för alla inblandade.

  3. Vilken fin bild!(Mina barn har också en morfar med mustasch!)Barnen träffas ofta och gärna med alla fyra föräldraföräldrarna.Lite speciellt är det nog ändå mellan dottern och hennes farmor!

  4. Storebror här hemma har också morfar som favorit. De har ett speciellt band, inga ord behöver sägas, bara de träffas är allt frid och fröjd. Ha en skön helg!

  5. Nilla: Det är en ynnest att ha god kontakt med far- och morföräldrarna. Och mustascher är mysigt 😉 Ha en fin helg!Annaco: Morfar är bäst helt enkelt 🙂 En fin helg tillönskar jag även digJoa: De har mycket fint där!

  6. Åh, en sådan kudde – fast med texten mormor är bäst – fick min mamma av mina barn förra julen. I somras dog min mamma i bröstcancer och veckan innan begravningen la barnen ner den fina linnekudden i kistan, bredvid deras mormors kind…

  7. Härlig bild av två kompisar!!!Jag var bundis med min morfar som dog när jag var nio, det är så värdefullt med de speciella banden som barn ofta har med ngn i den äldre generationen. Min son dyrkar sin farfar över allt! Han gör mycket kul, snickrar sågar mm, dessutom har han förmågan att SE barn kram och trevlig helg:)

  8. Birgitta: Så fint! Och så sorgligt att barnen inte fick ha kvar sin mormor. Man får vårda relationerna medan man ännu har chansen.Helena: Ja, de är verkligen bästisar! Min pappa är också en barnmagnet som alltid får alla ungar efter sig 🙂 Ha en fin helg! Kram

  9. Henriks morfar ÄR verkligen toppen! Även för stora barn. Minns min morbrors begravning, då jag inte stod ut med fikat efteråt, då gick jag istället hem till denne morfar och satt vid köksbordet och grät, och blev tröstad av vanlig enkel närvaro och omtanke.Min dotters favorit är den trettonåriga kusinen Olle, och vice versa. Det är så rörande att se dem tillsammans!

Leave a Reply

Your email address will not be published.